Petitchef

Plachie de crap, somn si caras

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se curata pestii de solzi, maruntaie si taiem capul pestilor. Se spala bine si se sterg cu prosoape de hartie. Pentru pestii mai mari, ii taiem in bucati, pe cei mai mici putem sa-i lasam netaiati, dar eventual putem sa-i taiem fileuri. Asezonam bucatile si fileurile de peste cu sare si piper.
  • Trecem bucatile de peste prin faina si lasam deoparte.Incingem o tigaie si adaugam 2 linguri de ulei si lasam sa se incinga si uleiul. Punem bucatile de peste la prajit circa 2-3 minute pe fiecare parte. Scoatem pestele si-l punem intrun vas sa stea la cald.Mai adaugam in tigaie restul de ulei si punem ceapa taiata in fasii subtiri (solzisori) si asezonam cu sare.
  • Calim ceapa pe foc mic pana devine lucioasa (max. 12-15 min). Adaugam usturoiul, sucul de rosii, vinul, zeama de la lamaie, foaia de dafin si mai tinem pe foc 1 minut ca aromele sa se intrepatrunda. Pregatim o tava pentru cuptor, punem 1 lingura de ulei si ungem bine tava. In tava adaugam sosul pregatit, din tigaie si pestele.
  • In cuptorul incalzit la 180ºC, introducem tava si o lasam aproximativ 20 de minute pentru ca pestele sa fiarba si sosul sa scada si sa se lege. Cand uleiul se ridica la suprafata, putem considera ca pestele e facut! Se pune pe un platou, impreuna cu sosul din tava si se orneaza cu patrunjelul maruntit.

Întrebări:




Comentarii:

06/12/2016

O reteta minunata
multumesc

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/08/2013

O reteta usoara si foarte gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/07/2013

A

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/11/2012

Foarte tare

(0) (0) Abuz
02/02/2012

Minunat!Bine ca sunt din Tulcea si gasesc repede peste .

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Plachie de crap taraneasca la cuptor
Plachie de crap taraneasca la cuptor
4 porții
2 h 25 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Plachie de crap
Plachie de crap
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Plachie de crap taraneasca la cuptor
Plachie de crap taraneasca la cuptor
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
Paella cu fructe de mare - explicata pas cu pas
4 porții
1 h 45 m
Ușor
3.4 / 5
Rețetă Humus cu sfecla rosie
Humus cu sfecla rosie
4 porții
5 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei