Petitchef

Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor

Felul principal
2 porții
15 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Pestele se tine in apa la desarat de la 2 ore pana la o noapte intreaga , in functie de cat de sarat este pestele , dar mai ales in functie de cat de sarat va place sa mancati.
  • A tinut carasul la desarat cca 3 ore. Dupa ce se scoate de la desarat,se spala si se lasa la scurs,la zvantat intr-o strecuratoare.
  • Separat se curata conopida si se desface in buchetele mici .Cartofii si morcovii se spala,se taie rondele si se fierb impreuna cu conopida in 100 ml vin si apa in care se adauga un varf de lingurita de sare.Eu am avut in frigider conopida gata fiarta si a fost astfel binevenita.
  • Merele se curata de coaja,se scot cotoarele si semintele si se taie rondele. Patrunjelul se spala si se toaca marunt.Usturoiul se curata si se taie felii.Lamaia se spala si se taie rondele.
  • Merele se curata de coaja,se scot cotoarele si semintele si se taie rondele. Patrunjelul se spala si se toaca marunt.Usturoiul se curata si se taie felii.Lamaia se spala si se taie rondele.
  • Pe fiecare bucata de peste se aseaza o rondea de mar ,felii de cartof, felii de morcov,o rondea de lamaie,buchetele de conopida ,felii de usturoi. Se condimenteaza dupa gust,se presara patrunjel tocat,se stropeste cu ulei ,se impacheteaza ca un plic si se aseaza in tava. Cu fiecare pestisor se procedeaza la fel si se introduce la cuptor pentru 20-25 de minute.

Poze

Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor, poza 1
Peste sarat si uscat rasol cu legume la cuptor, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube




Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Peste cu legume la cuptor
Peste cu legume la cuptor
8 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Peste cu legume la cuptor
Peste cu legume la cuptor
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Peste cu legume la cuptor
Peste cu legume la cuptor
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
Chiftele cu legume-coapte, nu prajite!
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: