Petitchef

Kebab indian cu fasole rolie si orez

Felul principal
8 porții
60 min
60 min
Foarte ușor
O alternativa aromata a traditionalelor chiftele

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Pentru kebab

600 g carne, tocata (pui, miel, vita)

1 ou, usor batut

1 ceapa mica, rasa fin

4 catei mici de usturoi, rasi fin

1 lingurita praf coriandru

cate 1/2 lingurita de: chimen praf, chilli praf, Garam Masala

sare, dupa gust

pesmet (cam 100 g)

6 tepuse pentru frigarui

Pentru garnitura de fasole

2 cutii mici (sau una mare) de fasole rosie la conserva

3 cm ghimbir, ras fin

2 catei de usturoi, rasi fin

1 lingurita Garam Masala

1 lingurita turmeric (curcuma)

2 linguri pasta de rosii

putina apa

2 linguri ulei (nu de masline)

Garnitura de orez

1 cana mare (de ceai) de orez Basmati (cu bobul lung)

2 cani apa

2 linguri ulei

1 lingurita de chimen

sare dupa gust

Preparare

  • Reteta Pentru Garam Masala o gasiti aici
    Reteta pentru garnitura de orez o gasiti aici facut kebabul din pui. Amesteca carnea tocata cu oul batut sicelelalte ingrediente. Pune cat pesmet trebuie ca sa iasa o pasta maidensa (sa nu cada de pe tepuse).
  • Incalzeste cuptorul la foc mare (200 grade ), unge gratarul din cuptor bine cu ulei si baga-l in cuptor sa se incinga si el.
    Cu mana unsa cu ulei ia din amestecul de carne si fa niste chiftelemai lungi si mai plate. Trece o tepusa prin mijloc. Pune kebabul pe ofarfurie unsa cu ulei.
    Pune sub gratar o tava cu putina apa, ca sa curga sucurile de la carne in ea.
  • Pune kebabul pe gratarul incins si lasa la cuptor 30 min, pana serumeneste putin. Intoarce pe cealalta parte, da focul mai puternic simai lasa pana devine auriu bine. Scoate din cuptor.
  • In timpul asta fa garnitura de fasole: intr-o craticioara incalzesteuleiul si prajeste putin Garam Masala. Adauga ghimbirul si usturoiul sicaleste-le putin. Adauga curcuma si amesteca bine. Adauga fasolearosie, apa si pasta de rosii. Lasa la fiert 2 minute, ca sa se formezeun sos mai inchegat.Serveste kebabul cu garniturile de fasole si orez.
C Cooking with my soul

Poze

Kebab indian cu fasole rolie si orez, poza 1
Kebab indian cu fasole rolie si orez, poza 2
Kebab indian cu fasole rolie si orez, poza 3
Kebab indian cu fasole rolie si orez, poza 4




Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Kebab
Kebab
4 porții
1h10m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Kebab
Kebab
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Kebab de oaie
Kebab de oaie
4 porții
2 ore
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata de orez (usor si simplu)
Salata de orez (usor si simplu)
7 porții
33 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gratin de orez cu rosii
Gratin de orez cu rosii
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiBucura-te de verde, mananca fasole verde!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!De ce sa consumam orez brun?De ce sa consumam orez brun?Mirinul sau vinul dulce din orezMirinul sau vinul dulce din orez

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.