Piept de curcan picant cu orez si curry

(3.67/5 - 3 voturi)

  • Piept de curcan picant cu orez si curry
  • Piept de curcan picant cu orez si curry, Poza 2
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
45 min
Gătire:
30 min
Gata în:
1 h, 15 m
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- 150 g orez integral,
- 500 g piept de curcan,
- 3 linguri ulei de masline,
- 2 ardei grasi:1 rosu, 1 galben,
- un ardei iute,
- 2 lingurite curry,
- un fir de praz,
- 200 ml supa.

Preparare

Etapa 1

Se fierbe orezul in apa cu sare. Cand este gata, se lasa deoparte acoperit. Folosesc orez prefiert de la Kaufland ambalat in pungulite de 125g, iar acum a folosit doua pungi.

Etapa 2

Carnea se spala, se curata de pielite si se taie felii, pe lat. Prazul se curata- eu n-am avut, asa ca am folosit o ceapa verde-se spala si se taie rondele.
Ardeii se curata, se spala si se taie fasii.

Etapa 3

Intr-o tigaie incinsa-wok, a mea se pune uleiul, apoi se pun legumele la calit, timp de 5 minute.

Etapa 4

Se adauga si carnea, se presara curry si ardeiul iute- a pus o lingura mare de ardei iuti tocati in otet- se amesteca, se acopera cu un capac si se lasa cateva minute sa se innabuse.

Etapa 5

Se potriveste de gust cu sare si piper. Se adauga si supa si se lasa sa fiarba, la foc mic, cam 10 minute.

Etapa 6

Mancarea se serveste calda, pe pat de orez.

Rețete inrudite


Întrebări:










Punctează această reţetă:

Video sugerat

Orez cantonez




Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătosOrezul, un aliment gustos și sănătosSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale