Petitchef

Piept de curcan picant cu orez si curry

Felul principal
4 porții
45 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se fierbe orezul in apa cu sare. Cand este gata, se lasa deoparte acoperit. Folosesc orez prefiert de la Kaufland ambalat in pungulite de 125g, iar acum a folosit doua pungi.
  • Carnea se spala, se curata de pielite si se taie felii, pe lat. Prazul se curata- eu n-am avut, asa ca am folosit o ceapa verde-se spala si se taie rondele.
    Ardeii se curata, se spala si se taie fasii.
  • Intr-o tigaie incinsa-wok, a mea se pune uleiul, apoi se pun legumele la calit, timp de 5 minute.
  • Se adauga si carnea, se presara curry si ardeiul iute- a pus o lingura mare de ardei iuti tocati in otet- se amesteca, se acopera cu un capac si se lasa cateva minute sa se innabuse.
  • Se potriveste de gust cu sare si piper. Se adauga si supa si se lasa sa fiarba, la foc mic, cam 10 minute.
  • Mancarea se serveste calda, pe pat de orez.

Poze

Piept de curcan picant cu orez si curry, poza 1
Piept de curcan picant cu orez si curry, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube




Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de curcan cu praz
Piept de curcan cu praz
2 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Piept de curcan umplut cu ciuperci, masline si cascaval
Piept de curcan umplut cu ciuperci, masline si cascaval
8 porții
1 h 45 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Piept de curcan în sos oriental
Piept de curcan în sos oriental
4 porții
37 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Curry Samosas
Curry Samosas
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
Taitei de orez cu creveti, lapte de cocos si legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.