Petitchef

Varza indiana

Felul principal
4 porții
10 min
20 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Curatati varza si prazul si tocati-le marunt. Curatati ghimbirul si dati-l pe razatoare.
  • Incalziti uleiul intr-o oala de vreo 3 litri (ca sa incapa toata varza chiar de la inceput). Secretul pentru o varza foarte gustoasa sunt condimentele insa indiferent daca folositi condimente sau nu, uleiul este cel care face varza foarte miam-miam, o echilibreaza. Eu pun aproape dublul cantitatii de ulei, dar voi faceti cum vreti. Poate o vreti mai dietetica.
  • Cand uleiul e bine incalzit dar nu scoate inca fum, puneti in el semintele de chimen si mustar sa pocneasca. Aruncati inauntru si frunzele de dafin, apoi adaugati rapid prazul si ghimbirul. Amestecati si lasati pe foc pret de 2 minute, apoi turnati toata varza. Presarati sare si turmeric, amestecati bine, puneti capacul si dati focul la mic.
  • Lasati sa fiarba in suc propriu cam 15 minute. Nu uitati sa amestecati frecvent, cam o data la 3 minute.
  • Cand e aproape gata, puneti celelalte condimente: paprika, cayenne. Amestecati bine, mai tineti doua minute pe foc, presarati mararul tocat si inchideti focul. Lasati sa stea vreo 5 minute, cu capacul pus.
  • Serviti cu mamaliga sau painite indiene fara drojdie Chapati.
  • OBSERVATIA 1: Varza lasa de obicei multa apa, asa ca reteta nu cere sa se adauge apa. Insa exista si verze mai uscate la care daca nu adaugati un pic de apa, se arde. Apoi depinde si de cat de mult ulei i-ati pus. Ideea e sa vedeti cum se comporta varza dupa ce ati lasat-o pret de 5 minute sa fiarba, cu capac, pe foc minim. Uneori varza lasa atat de multa zeama incat trebuie lasata ultimile 5 minute fara capac, ca sa se evapore pana ajunge la consistenta dorita. Alteori e nevoie sa-i mai adaugati 1/2 ceasca de apa.

    OBSERVATIA 2: Daca folositi aceasta reteta pentru Varzari, atunci mancarea trebuie sa aiba cat mai putina apa, sa fie cat mai uscata. Altfel, o sa va fie mai greu sa lipiti marginile de aluat ale Varzarilor care se vor desface la copt.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:




Comentarii (11):

02/09/2015

Buna condimentata

(0) (0) Abuz
02/09/2015

SUPER!!!

(0) (0) Abuz
02/09/2015

Trebuie sa fie excelenta

(0) (0) Abuz
29/03/2015

O sa o incerc in zilele urmatoare. pare a fi delicioasa

(0) (0) Abuz
28/03/2015

:)...o incerc maine!

(0) (0) Abuz
iuliana-elena, 28/03/2015

Bun bun in post

(0) (0) Abuz
Ambra, 28/03/2015

Suna bine! Varza alba gatita astfel cu oricare dintre condimente si adaugata treptat dupa ardei gras si rosii de exemplu in cratita peste ceapa sau praz puse la prajit duce la o mancare foarte gustoasa si apreciata inclusiv pusa langa friptura dar si servita ca atare mai ales printre cei care-si tin sub control silueta. Pofta buna dragilor!

(0) (0) Abuz
sergiu_s2013
sergiu_s2013, 28/03/2015

Multumesc♥

(0) (0) Abuz
28/03/2015

F.gustoasa,f.buna

(0) (0) Abuz
13/12/2011

1.Daca se foloseste drojdie la foi,nu trebuie inghesuite in tava,la cald vor mai creste.2-Se poate folosi si varza murata care se desareaza si se scurge bine de apa ,se toaca si nu mai trebuie apa.Vor iesi la fel de gustoase.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Varza calita/ romanian slow roasted cabbage stew
Varza calita/ romanian slow roasted cabbage stew
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Varza caramelizata
Varza caramelizata
4 porții
35 min
Foarte ușor
Rețetă Varzari (cu varza indiana)
Varzari (cu varza indiana)
8 porții
3 h 30 m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Varza cu bacon
Varza cu bacon
4 porții
50 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Salata japoneza de varza
Salata japoneza de varza
4 porții
4 ore
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Salata indiana de varza Salata indiana de varza Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei