Petitchef

Piept de ra cu sos de portocale

Felul principal
4 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 piept de ra

1 portocala, sucul si coaja

2 linguri de miere

25 ml de cognac de buna calitate

4 linguri de sos de soia

250 ml de fond de pui

300 g de cartofi pentru garnitura

1 cubulet de unt

sare si piper dupa gust

cateva fire de cimbrisor proaspat pentru ornare

Preparare

  • A taiat rata in bucatile importante: pieptul, copanele, aripile si spatele. A dezosat pieptul si l-a taiat in doua. Asezonam cu sare si piper, pe ambele parti.A spalat portocala in apa rece. A "razuit" fasiute de coaja de portocala pentru ornare si a taiat fasii mai late pentru a prepara sosul.
  • Taiem portocala si stoarcem sucul. A mai facut rata cu portocala si am constatat ca pentru gustul meu e deajuns o portocala! Voi puteti sa incercati o cantitate mai mare de suc de portocala, daca vreti un gust mai acrisor. A curatat cartofii si i-a taiat cubulete.
  • Incepem sa preparam sosul. Punem intro craticioara fondul de pui, vinul, mierea, sucul de portocale si coaja taiata in fasii late. Punem pe foc si amestecam. Lasam sa scada mai mult de jumatate, pana cand se ingroasa.
  • Intre timp ne ocupam de pieptul nostru. Il spalam, il stergem de apa cu un prosop de hartie, dupa care ii crestam pielea cu un cutit ascutit.
  • Intre timp ne ocupam de pieptul nostru. Il spalam, il stergem de apa cu un prosop de hartie, dupa care ii crestam pielea cu un cutit ascutit. Prajim carnea maxim 2 minute pe fiecare parte, asta ca sa obtinem maximum de savoare a carnii de rata. Carnea ar trebui sa fie facuta in sange.
  • Scurgeti grasimea care s-a format in tigaie peste cartofii pe care i-ati pus in tava de cuptor. Introduceti tava in cuptorul incins si lasatii acolo pentru 20 de minute. Prajiti mai departe pieptul de pui pana s-a rumenit pielea, dar nu prea mult, pentru ca ne-a propus sa prajim carnea "in sange".

Poze

Piept de ra cu sos de portocale, poza 1
Piept de ra cu sos de portocale, poza 2
Piept de ra cu sos de portocale, poza 3
Piept de ra cu sos de portocale, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de pui cu sos de citrice si miere
Piept de pui cu sos de citrice si miere
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de portocale
Piept de rata cu sos de portocale
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Sos Mousseline
Sos Mousseline
4 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei