Petitchef

Costite de miel in sos de vin alb

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 buc costita de miel(1,5 kg)

2 lgt ierburi provance

1 lgt salvie

1 lgt boia dulce

1/2 lgt piper alb macinat

piper verde boabe(usor zdrobit)

piper negru boabe (usor zdrobit)

2 lg miere albine

4-5 catei de usturoi

500 ml vin alb

4-5 lg ulei din samburi de strugure

o lgt amidon

sare

Garnitura

1 kg cartofi

1 lgt boia de ardei dulce

sare

Preparare

  • Din ierburile provance,salvie,boiaua de ardei dulce,piperul alb macinat si sare se face un amestec cu care se condimenteaza bine costitele de miel care au fost in prealabil spalate si uscate cu un prosop de bucatarie.50 ml de vin se amesteca cu putina miere si se ung dupa ce au fost condimentate iar la final adaugam peste ele piperul negru si verde usor zdrobit.
  • Astfel pregatite costitele se tin la frigider timp de o ora,dupa care se aseaza intr-o forma de graten in care am pus uleiul, vinul amestecat cu mierea si 200 ml apa,cateii de usturoi si o introducem la cuptor pentru 30 min.
  • Intre timp pregatim garnitura.Cartofii curatati de coaja punem la fiert in apa cu sare.Cand au fiert pe jumatate scurgem si condimentam cu boia de ardei dulce.
  • Dupa ce costitele au stat la cuptor 30 min, asezam cartofii pe langa ele,acoperim cu folie de staniol si se mai tine pana ce cartofii sunt bine patrunsi.Daca mai e nevoie se mai adauga un pic de vin amestecat cu apa,iar in ultimele minute se inlatura folia pentru a se rumeni .
  • Se scot din tava iar in jiul format se adauga o lingurita de amidon dizolvat in putina apa rece.Sosul se strecoara si daca e nevoie se degreseaza.
    Costitele se prezinta pe platou insotite de cartofi si sos.

Poze

Costite de miel in sos de vin alb, poza 1
Costite de miel in sos de vin alb, poza 2
Costite de miel in sos de vin alb, poza 3
Costite de miel in sos de vin alb, poza 4
Costite de miel in sos de vin alb, poza 5
Costite de miel in sos de vin alb, poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Costite la gratar cu sos cajún
Costite la gratar cu sos cajún
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Costite de miel la cuptor
Costite de miel la cuptor
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Costite de porc la gratar cu sos bbq si sirop de artar
Costite de porc la gratar cu sos bbq si sirop de artar
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Vin Sarbatorile, Sarbatorile vin!Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiPastarnacul sau morcovul albPastarnacul sau morcovul alb

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei