Petitchef

Clapon cu castane

Claponul este un cocos castrat cu 70 zile inainte de vanzare, iar varsta lui nu trebuie sa depaseasca 140 zile inainte de a fi taiat. Carnea claponului are un gust deosebit si este extrem de frageda, motiv pentru care este considerat o adevarata delicatesa peste hotare.

Felul principal
12 porții
35 min
2 ore
Ușor

Video

YouTube

Ingrediente

12

Umplutura:

Castanele:

Materiale

  • Platou
  • ata de bucatarie
  • Pipeta pentru ungere

Preparare

  • Etapa 1 - Clapon cu castane
    Curatati si taiati morcovii in bucati mici. Daca doriti ca sa fie bine gatiti, fierbeti bucatile timp de 15 minute in apa clocotita.
    Se amesteca apoi cu carnea tocata, ceapa tocata, catelul de usturoi zdrobit, patrunjelul tocat, ou. Se adauga sare si piper.
  • Etapa 2 - Clapon cu castane
    Umpleti claponul eviscerat cu acest amestec. Inchideti folosind ata de bucatarie, legand strans coapsele.
  • Etapa 3 - Clapon cu castane
    Se condimenteaza caponul cu sare si piper, se adauga peste el uleiul de masline si se umple tigaia cu supa de pasare.
  • Etapa 4 - Clapon cu castane
    Gatiti timp de 2 ore la temperatura de 210° C. Folosind o pipeta de bucatarie (sau o lingurăa mare), adaugati cu regularitate supa peste clapon, astfel incat sa nu se usuce. Aveti grija sa nu va frigeti!
  • Etapa 5 - Clapon cu castane
    Dupa ce claponul s-a copt, lasati-l sa se odihneasca timp de 15 minute. Intre timp, pregatiti castanele: puneti mierea si apa sa fiarba. Se adauga castanele si se amesteca bine. Gatiti timp de 15 minute, amestecand regulat.
  • Etapa 6 - Clapon cu castane
    Serviti castanele cu caponul.
  • Etapa 7 - Clapon cu castane
    Gata!

Observații:

Umplutura: Aveti posibilitatea sa modificati umplutura in functie de preferintele dvs.



Poze

Clapon cu castane
Clapon cu castane - poza 2
Clapon cu castane - poza 3
Clapon cu castane - poza 4
Clapon cu castane - poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Castane prăjite la air fryer
Castane prăjite la air fryer
3 porții
14 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pahare în stil mont blanc cu cremă de castane
Pahare în stil mont blanc cu cremă de castane
6 porții
4 h 50 m
Foarte ușor
Rețetă Pui cu salsa de soia si miere
Pui cu salsa de soia si miere
2 porții
2 h 22 m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Morcovi în sos de miere și clementine
Morcovi în sos de miere și clementine
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează