Petitchef

Clapon cu castane

Felul principal
12 porții
35 min
2 ore
Ușor
Claponul este un cocos castrat cu 70 zile inainte de vanzare, iar varsta lui nu trebuie sa depaseasca 140 zile inainte de a fi taiat. Carnea claponului are un gust deosebit si este extrem de frageda, motiv pentru care este considerat o adevarata delicatesa peste hotare.

Ingrediente

Numarul de porții: 12
1 clapon de 3 kg

400 ml supa de pui

ulei de masline


Umplutura:

300 de carne de vita tocata


1 legatura patrunjel


1 catel de usturoi

sare si piper

1 ou


Castanele:

500 g castane gatite

4 linguri de miere

100 ml apa

Materiale

Platou
ata de bucatarie
Pipeta pentru ungere

Preparare

  • Etapa 1 - Clapon cu castane
    Curatati si taiati morcovii in bucati mici. Daca doriti ca sa fie bine gatiti, fierbeti bucatile timp de 15 minute in apa clocotita.
    Se amesteca apoi cu carnea tocata, ceapa tocata, catelul de usturoi zdrobit, patrunjelul tocat, ou. Se adauga sare si piper.
  • Etapa 2 - Clapon cu castane
    Umpleti claponul eviscerat cu acest amestec. Inchideti folosind ata de bucatarie, legand strans coapsele.
  • Etapa 3 - Clapon cu castane
    Se condimenteaza caponul cu sare si piper, se adauga peste el uleiul de masline si se umple tigaia cu supa de pasare.
  • Etapa 4 - Clapon cu castane
    Gatiti timp de 2 ore la temperatura de 210° C. Folosind o pipeta de bucatarie (sau o lingurăa mare), adaugati cu regularitate supa peste clapon, astfel incat sa nu se usuce. Aveti grija sa nu va frigeti!
  • Etapa 5 - Clapon cu castane
    Dupa ce claponul s-a copt, lasati-l sa se odihneasca timp de 15 minute. Intre timp, pregatiti castanele: puneti mierea si apa sa fiarba. Se adauga castanele si se amesteca bine. Gatiti timp de 15 minute, amestecand regulat.
  • Etapa 6 - Clapon cu castane
    Serviti castanele cu caponul.
  • Etapa 7 - Clapon cu castane
    Gata!

Video

YouTube

Observații:

Umplutura: Aveti posibilitatea sa modificati umplutura in functie de preferintele dvs.

Poze

Clapon cu castane, poza 1Clapon cu castane, poza 2Clapon cu castane, poza 3Clapon cu castane, poza 4Clapon cu castane, poza 5




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gasca umpluta cu castane
Gasca umpluta cu castane
4 porții
1h30m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort cu piure de castane si coacaze rosii
Tort cu piure de castane si coacaze rosii
10 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chec cu castane
Chec cu castane
1 porții
1 oră
Ușor
4 / 5
Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.3 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: