Petitchef

Clapon cu castane

Felul principal
12 porții
35 min
2 ore
Ușor
Claponul este un cocos castrat cu 70 zile inainte de vanzare, iar varsta lui nu trebuie sa depaseasca 140 zile inainte de a fi taiat. Carnea claponului are un gust deosebit si este extrem de frageda, motiv pentru care este considerat o adevarata delicatesa peste hotare.

Video

YouTube

Ingrediente

12

Umplutura:

Castanele:

Materiale

  • Platou
  • ata de bucatarie
  • Pipeta pentru ungere

Preparare

  • Etapa 1 - Clapon cu castane
    Curatati si taiati morcovii in bucati mici. Daca doriti ca sa fie bine gatiti, fierbeti bucatile timp de 15 minute in apa clocotita.
    Se amesteca apoi cu carnea tocata, ceapa tocata, catelul de usturoi zdrobit, patrunjelul tocat, ou. Se adauga sare si piper.
  • Etapa 2 - Clapon cu castane
    Umpleti claponul eviscerat cu acest amestec. Inchideti folosind ata de bucatarie, legand strans coapsele.
  • Etapa 3 - Clapon cu castane
    Se condimenteaza caponul cu sare si piper, se adauga peste el uleiul de masline si se umple tigaia cu supa de pasare.
  • Etapa 4 - Clapon cu castane
    Gatiti timp de 2 ore la temperatura de 210° C. Folosind o pipeta de bucatarie (sau o lingurăa mare), adaugati cu regularitate supa peste clapon, astfel incat sa nu se usuce. Aveti grija sa nu va frigeti!
  • Etapa 5 - Clapon cu castane
    Dupa ce claponul s-a copt, lasati-l sa se odihneasca timp de 15 minute. Intre timp, pregatiti castanele: puneti mierea si apa sa fiarba. Se adauga castanele si se amesteca bine. Gatiti timp de 15 minute, amestecand regulat.
  • Etapa 6 - Clapon cu castane
    Serviti castanele cu caponul.
  • Etapa 7 - Clapon cu castane
    Gata!

Observații:

Umplutura: Aveti posibilitatea sa modificati umplutura in functie de preferintele dvs.

Poze

Clapon cu castane, poza 1
Clapon cu castane, poza 2
Clapon cu castane, poza 3
Clapon cu castane, poza 4
Clapon cu castane, poza 5

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gasca umpluta cu castane
Gasca umpluta cu castane
4 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Bomba de castane
Bomba de castane
8 porții
20 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu crema de castane
Tort cu crema de castane
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tajine cu chiftele
Tajine cu chiftele
8 porții
1 h 20 m
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Sos Bolognez vegetarian pentru spaghete
Sos Bolognez vegetarian pentru spaghete
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei