Petitchef

Clapon cu castane

Petitchef_ro mai multe rețete
(5.00/5 - 3 voturi)
Felul principal
12 porții
35 min
2 ore
Ușor
sau
Claponul este un cocos castrat cu 70 zile inainte de vanzare, iar varsta lui nu trebuie sa depaseasca 140 zile inainte de a fi taiat. Carnea claponului are un gust deosebit si este extrem de frageda, motiv pentru care este considerat o adevarata delicatesa peste hotare.

Ingrediente

12 porții
1 clapon de 3 kg

400 ml supa de pui

ulei de masline


Umplutura:

300 de carne de vita tocata


1 legatura patrunjel


1 catel de usturoi

sare si piper

1 ou


Castanele:

500 g castane gatite

4 linguri de miere

100 ml apa

Materiale

Platou
ata de bucatarie
Pipeta pentru ungere

Preparare

Etapa 1 - Clapon cu castane

Etapa 1

Curatati si taiati morcovii in bucati mici. Daca doriti ca sa fie bine gatiti, fierbeti bucatile timp de 15 minute in apa clocotita.
Se amesteca apoi cu carnea tocata, ceapa tocata, catelul de usturoi zdrobit, patrunjelul tocat, ou. Se adauga sare si piper.
Etapa 2 - Clapon cu castane

Etapa 2

Umpleti claponul eviscerat cu acest amestec. Inchideti folosind ata de bucatarie, legand strans coapsele.
Etapa 3 - Clapon cu castane

Etapa 3

Se condimenteaza caponul cu sare si piper, se adauga peste el uleiul de masline si se umple tigaia cu supa de pasare.
Etapa 4 - Clapon cu castane

Etapa 4

Gatiti timp de 2 ore la temperatura de 210° C. Folosind o pipeta de bucatarie (sau o lingurăa mare), adaugati cu regularitate supa peste clapon, astfel incat sa nu se usuce. Aveti grija sa nu va frigeti!
Etapa 5 - Clapon cu castane

Etapa 5

Dupa ce claponul s-a copt, lasati-l sa se odihneasca timp de 15 minute. Intre timp, pregatiti castanele: puneti mierea si apa sa fiarba. Se adauga castanele si se amesteca bine. Gatiti timp de 15 minute, amestecand regulat.
Etapa 6 - Clapon cu castane

Etapa 6

Serviti castanele cu caponul.
Etapa 7 - Clapon cu castane

Etapa 7

Gata!

Video

YouTube

Observații:

Umplutura: Aveti posibilitatea sa modificati umplutura in functie de preferintele dvs.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: