Petitchef

Piure de urzici

Felul principal
4 porții
30 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se curata fiecare varf de urzica,rupand numai frunzulitele apoi se spala in mai multe ape,intr-o strecuratoare.Se pun intr-un vas ,acoperite cu apa si se pun la fiert .
  • Lasam sa clocoteasca cca,15-20 de minute,apoi le strecuram de zeama in care au fiert,oprind o cana care se va adauga in mancarica.Urzica strecurata se paseaza cu un mixer,obtinand un piure fin,care se pune din nou la fiert cu cana de zeama oprita,adaugam si legumele deshidratate si lasam sa fiarba 10- 15 minute.
  • Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline in care prajim putin lingura rasa de faina si stingem cu lingura de smantana,adaugam si usturoiul zdrobit ,amestecand usor,apoi adaugam rantasul peste piureul de urzici,amestecand continuu inca vreo 5-10 minute ,pana se leaga si se omogenizeaza totulSe serveste fierbinte cu mamaliguta calda.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Piure de urzici, poza 1
Piure de urzici, poza 2
Piure de urzici, poza 3
Piure de urzici, poza 4
Piure de urzici, poza 5

Întrebări:




Comentarii:

20/04/2015

N-am mincat urzici mai bine de 4-5 ani , azi am gatit si e delicioasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piure de mere la multiooker cookeo
Piure de mere la multiooker cookeo
2 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Piure de cartofi - simplu si rapid
Piure de cartofi - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.