Petitchef

Pizza cu branza raclette

Felul principal
6 porții
60 min
25 min
Ușor
Raclette este o reteta pe care o savuram de obicei la munte, dupa o zi de ski.
Raclette sau racleta/racletă este denumirea generică pentru tipurile de brânză semi-tari, produse din lapte de vacă nepasteurizat.
Raclette, de la verbul racler – a răzui, în franceză, desemnează instrumentul tradițional în care sunt încalzite felii groase de brânză până încep să se topească.
Va propun o varianta pizza. Practic daca nu aveti grill-ul electric cu tăvițe speciale pentru raclette .

Ingrediente

Numarul de porții: 6

aluat:

250 gr făină

1 pachetel mic de drojdie uscata

3 linguri de ulei de masline

1 linguriță de sare

15 cl de apă calda

Alte ingrediente : 8 felii de branza raclette, 4 felii de jambon de Savoie, 3 cartofi, 125g bacon taiat bucatele, 2 cepe, 1 catel de usturoi, 3 linguri de smantana, cimbru uscat, sare, piper

Preparare

  • Etapa 1 - Pizza cu branza Raclette
    Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, un pic de apa calda si 1 lingura de faina.
    Lasam sa-si dubleze volumul .
    In castronul unde formam aluatul punem faina, maiaua si sarea. Amestecati.
    Adaugati trepat apa calda. La final adaugam uleiul si framantam cca 10-15 minute.
  • Etapa 2 - Pizza cu branza Raclette
    Acoperiti cu un prosop si lasati la dospit 2 -3 ore într-un loc cald.
  • Etapa 3 - Pizza cu branza Raclette
    Fierbeti cartofii întregi. Se curata si se taie felii.
    Se curata si se taie marunt ceapa și usturoiul.
    Se prajeste baconul fara sa punem grasime, adaugam ceapa si usturoiul si coloram.
    Adăugați smantana, un pic de sare și piper, gatiti la foc mic 2-3 minute. Rezervati.
  • Etapa 4 - Pizza cu branza Raclette
    Făinăm suprafața de lucru și intindem aluatul intr-o foaie de forma rotunda.
    Puneti sosul pregatit si rezervat,
  • Etapa 5 - Pizza cu branza Raclette
    Depuneti apoi feliile de jambon si de cartofi.
  • Etapa 6 - Pizza cu branza Raclette
    Puneti deasupra feliile de branza raclette si presaram cimbru uscat.
    Dati la cuptorul cald la 200°c timp de 20-30 de minute.
  • Etapa 7 - Pizza cu branza Raclette
    Serviti cu salata verde....este delicioasa !!





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pizza cu kit kat
Pizza cu kit kat
10 porții
42 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pizza cu fructe
Pizza cu fructe
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pizza tortilla
Pizza tortilla
1 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pizza cu ciuperci si branza de capra
Pizza cu ciuperci si branza de capra
4 porții
55 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipicaPizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casă„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: