Petitchef

Pui manastiresc

Felul principal
4 porții
10 min
45 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Pentru 4 portii e nevoie de:

1. o caserola pulpe de pui - eu am folosit noua pulpe inferioare

2. o ceapa potrivita

3. 200 gr ciuperci - am avut o conserva

4. o felie de doua degete grosime de keizer afumat sau alta afumatura, taiata cuburi

5. un ou

6. 200 ml supa de pui (200 ml de apa si doua lingurite de legume deshidratate)

7. 300 ml smantana

8. 150 ml vin alb

9. o lingura de unt

10. o capatana de usturoi

11. o legatura de patrunjel

12. sare, piper, cimbru, boia

Preparare

  • Dupa o reteta a lui Radu Anton Roman, o mancare delicioasa, extraordinara, divina si ar mai fi cateva cuvinte de ridicare in slavi, dar te las pe tine sa le adaugi listei, de indata ce o vei prepara. Eu am innebunit din cauza mirosului si mai ca nu am inceput sa mananc direct din oala.

    Condimentezi carnea cu sare, piper, cimbru, boia. Intr-o oala potrivita (care se poate da apoi la cuptor) se pun la prajit pulpele in jumate lingura de unt. In paralel preincalzesti cuptorul la 190 de grade si intr-un ibric pregatesti supa de pui punand la fiert 200 ml de apa cu doua lingurite de legume deshidratate sau un cub Knorr. Cand pulpele s-au rumenit cat de cat, torni 100 ml de supa peste ele, le mai lasi un minut pe foc si le dai la cuptor 15-20 de min.

    In rastimpul asta, intr-o tigaie, pui la calit in restul de unt ceapa taiata, ciupercutele feliate si keizerul cuburi. Cand au prins culoare, adaugi restul de supa si vinul si le lasi sa se patrunda cat sta puiul la cuptor. Cand s-au scurs cele 20 de min, adaugi compozitia din tigaie peste cea din oala, pui si jumatate din cantitatea de smantana (150 ml) si mai lasi oala la cuptor 30 de min.

    Amesteci smantana ramasa cu oul batut, usturoiul pisat, patrunjelul, sare, piper, cimbru. Scoti oala de la cuptor, cu un polonic iei putin din zeama fierbinte si torni peste amestecul cu smantana amestecand apoi rastorni tot sosul in oala si mai lasi 5 min. la cuptor. Servesti fierbinte cu mamaliguta alaturi si un paharel de ?libovi?? maramureseana. Sa ai pofta!

Poze

Pui manastiresc, poza 1Pui manastiresc, poza 2



Comentarii (44):

09/09/2015

1. poate 1,5 ore...2. de ce ciuperci din conserva? 3. cate ochiuri de la aragaz sunt folosite? mamaliguta, cuptor, calire, etc 4. Knorr?? acum 30 de ani poate... Sa traiasca colesterolul!

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
06/09/2015

Bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/09/2015

F.bun,f.gustos

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/02/2015

Rapida si gustoasa. nu inteleg de ce il numiti pui manastiresc. in manastiri nu se consuma carne.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/02/2015

Foarte buna, da eu am facut o fara mamaliga(nu mi place mamaliga)

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/02/2015

O minunatie ........foarte bine mirositoare dar si foarte gustoasa

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
nicoloff_m2014
nicoloff_m2014, 13/02/2014

Acum sunt la serviciu.Am vazut aceasta reteta de foarte mult timp pe site-ul asta,dar nu am preparat-o din varii motive.Dar azi dimineata am reusit sa o prepar si sa stiti ca gustul e DIVIN......Nu am cuvinte , e senzationala , e super delicioasa.Nu am avut cum sa fac si mamaliguta de rigoare pentru ca eram singura acasa dar am mancat eu la pranz si sa stiti ca nu ma mai puteam opri.E senzationala reteta.Diseara cand ma duc acasa abia astept sa mai mananc o portie.........ma intreb daca voi mai gasi ceva..........
Pupici multi tuturor.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
09/10/2013

Comentariul tău: excelent, o minunatie pentru ca-iti lasa gura apa!!!!!!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
dumitru_a2014
dumitru_a2014, 22/08/2017

Papa bun!

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 06/01/2016

Pentru un gust mai bun si o mancare mai sanatoasa eu as folosi ciuperci proaspete si as renunta la cubul Knorr in favoarea supei de pui sau de legume. Ar mai trebui specificat ce fel de smantana folosesti - de gatit sau fermentata?- pentru ca e o mare diferenta de gust intre ele. Si nu stiu de ce "manastiresc". Ce legatura are cu manastirea?

(1) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui la cuptor cu sos de usturoi
Pui la cuptor cu sos de usturoi
4 porții
1h10m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Pui mongolez (cu garnitura chinezeasca de legume)
Pui mongolez (cu garnitura chinezeasca de legume)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui umplut pe pilaf cu ficatei
Pui umplut pe pilaf cu ficatei
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionistiFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionisti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: