Petitchef

Pui tikka masala

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 piept de pui

2 linguri de ulei

1 lingurita de boabe de mustar

3 catei de usturoi

1 lingurita de ghimbir ras,

1 ardei iute tocat

3 lingurite de garam masala,

1/2 lingurita de chimen macinat

1/2 lingurita de coriandru macinat

1/2 lingurita de boia iute

3 linguri ulei

4 linguri pasta de tomate

200ml apa

2 linguri smantana dulce

1 lingurita zahar

Preparare

  • Incalziti intr-o tigaie 2 linguri de ulei si adaugati 1 lingurita de boabe de mustar. Cand boabele incep sa sara, adaugati in tigaie 3 catei de usturoi rasi pe razatoarea mica, 1 lingurita de ghimbir ras, 1 ardei iute tocat si condimentele: 2 lingurite de garam masala, 1/2 lingurita de chimen macinat si 1/2 lingurita de coriandru macinat, si 1/2 lingurita de boia iute.

    Lasati-le 2-3 minute pe foc, cat sa se intrepatrunda aromele. Jumatate din amestecul asta puneti-l deoparte. Cealalta jumatate puneti-o peste pieptul de pui taiat cubulete, impreuna cu 4 linguri de iaurt.

    Lasati piptul de pui la marinat cateva ore.

    Apoi, caliti intr-o lingura de unt o ceapa mare, taiata feliute. Dupa 10 minute, adaugati cealalta jumatate din amestecul de condimente (cel pregatit pentru marinarea puiului), 4 linguri de pasta de tomate si 200 ml de apa.

    Lasati sa fiarba 10 minute la foc mic, si intre timp, rumeniti bucatelele de pui marinat intr-o alta tigaie. Apoi puneti puiul peste sos, impreuna cu 2 linguri de smantana dulce, o lingurita de zahar si inca o lingurita de garam masala.

    Mai lasati 5 minute sa scada sosul.

    Serviti cu orez.

    Pofta buna!

Poze

Pui Tikka Masala, poza 1Pui Tikka Masala, poza 2Pui Tikka Masala, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

ramona22
ramona22, 04/10/2013

Foarte buna ...

(0) (0) Abuz
19/12/2012

Garam masala este un condiment indian, facut din ardei iute si pisat, uscat, e unul dintre cele mai iuti condimente. Eu am cumparat de la mama lor, din India si mi-a stat inima-n dinti. Oricum reteta are mult prea multe condimente, ptr indieni e perfect, ptr noi 'ustura'

(0) (0) Abuz
28/11/2012

Poate explicati ce inseamna garam masala? Reteta pare un amestec mult prea alambicat de condimente iuti

(0) (0) Abuz
28/11/2012

Pare super reteta, o voi face

(0) (0) Abuz
28/11/2012

Prea multe condimente si nu mai stii ce ai in farfurie.Daca e sa ne luam dupa cei de la Master Chef, 5 condimente sunt deja prea mult...Si ... o intrebare de necunoscator....Ce ,Doamne e aia Garam masala?!!!

(0) (0) Abuz
28/11/2012

Prea multe condimente

(0) (0) Abuz
28/11/2012

Excelent!!!

(0) (0) Abuz
01/09/2012

1

(0) (0) Abuz
Cocolino
Cocolino, 08/12/2010

Super

(0) (0) Abuz
Oana D.
Oana D., 08/12/2010

Mmm, arata excelent!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
Pui cu smantana si ciuperci-Petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui tikka masala
Pui tikka masala
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui cu susan
Pui cu susan
4 porții
40 min
Foarte ușor
Rețetă Pui cu mango
Pui cu mango
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionistiFicatul de pui - alimentul contestat de nutritionistiGaram masala…din India, cu dragoste!Garam masala…din India, cu dragoste!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: