Petitchef

Pui umplut cu legume si fructe picante

Felul principal
6 porții
60 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 pui ( de aprox. 1,5 kg )

Pentru marinata

3 linguri praf de curry

4 lingurite piure de usturoi sau usturoi zdrobit

4 lingurite praf de ghimbir

150 g iaurt

sare si piper negru

4 lingurite seminte de mac

4 lingurite seminte de susan

Pentru umplutura

2 linguri unt

1 ardei iute verde, fara seminte, tocat

2 lingurite praf de ghimbir

100 g ceapa, tocata marunt

50 g pesmet

100 g caise uscate, tocate

50 g stafide

100 g porumb boabe, scurse daca sunt din conserva sau decongelate daca au fost congelate

2 linguri coriandru proaspat tocat

2 linguri branza proaspata

100 g ciuperci, taiate marunt

200 ml vin alb

Preparare

  • Pentru marinata, se amesteca usturoiul, curry-ul, ghimbirul si iaurtul intr-un castron mare si se asezoneaza dupa gust.Se macina semintele de mac si cele de susan intr-o rasnita sau intr-o piulita si se adauga in castron.
  • Se pune puiul in castron si se freaca bine cu marinata atat pe deinafara cat si in interior.Se acopera si se lasa la marinat in frigider peste noapte
  • A doua zi, se readuce puiul la tmperatura camerei.Se incazleste cuptorul la 200?C. Pentru umplutura, se topeste jumatate din cantitatea de unt la foc potrivit.Se rumenesc in unt ardeiul iute, ghimbirul si ceapa timp de 3-4 minute, pana cand ceapa a devenit moale.
  • Se inglobeaza la ceapa rumenita pesmetul, stafidele, caisele si porumbul.Se rumenesc 5 minute, apoi se pun coriandrul, branza, ciupercile, sare si piper dupa gust.Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  • Se umple puiul cu amestecul racit.Pentru ca umplutura sa ramana in interior, se leaga picioarele. Se topeste 1 lingura de unt ramasa si se unge vasul in care se va coace puiul.Se pune puiul in vas si se acopera cu folie de aluminiu..Se pune la copt pentru 30 minute.
  • Se ia folia de pe vas si se toarna deasupra puiului si in vas 200 ml vin alb.Se mai coace 30-40 minute, stropind puiul frecvent cu lichidul din cratita. Se serveste puiul stropit cu sos din cratita, astfel lichidul va fi absorbit de pui, daca puiul este fierbinte.Garnitura potrivita la acest fel este un pilaf simplu sau orez cu cardamon.

Poze

Pui umplut cu legume si fructe picante, poza 1Pui umplut cu legume si fructe picante, poza 2Pui umplut cu legume si fructe picante, poza 3Pui umplut cu legume si fructe picante, poza 4Pui umplut cu legume si fructe picante, poza 5Pui umplut cu legume si fructe picante, poza 6Pui umplut cu legume si fructe picante, poza 7Pui umplut cu legume si fructe picante, poza 8Pui umplut cu legume si fructe picante, poza 9Pui umplut cu legume si fructe picante, poza 10





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Pui umplut pe pilaf cu ficatei
Pui umplut pe pilaf cu ficatei
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui umplut
Pui umplut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui umplut cu ciuperci si orez aromat
Pui umplut cu ciuperci si orez aromat
4 porții
1h35m
Foarte ușor
Rețetă Pui in crusta de mustar si ierburi de provence
Pui in crusta de mustar si ierburi de provence
6 porții
1h30m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui cu ghimbir si lemongrass
Pui cu ghimbir si lemongrass
2 porții
1h23m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Pui tandoori Petitchef
Pui tandoori Petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa alegem un storcator de fructe si legume?Cum sa alegem un storcator de fructe si legume?Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseSalata de fructe, desertul perfect!Salata de fructe, desertul perfect!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: