Petitchef

Paella

Felul principal
8 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 kg orez

200 g creveti proaspeti

200 g calamar rondele

200 g scoici albe (almejas)

200 g bonito sau ton conserva

1/2 kg scoici negre(mejillones)

8 cigalas mici

1 kg pui

1 ardei rosu

1 kg iepure

2 linguri mari depasta de rosii

1 plic sofran

1 cutie mica de masline verzi

sare

un pahar de ulei

Preparare

  • Turnam uleiul in paellera(vasul specific in care se prepara paella).Cand uleiul se incalzeste adaugam puiul si iepurele sa se prajeasca.Asezonam cu sare si lasam la prajit pana ce capata o culoare aurie.
  • Adaugam calamarul si ardeiul taiat felii lungi si subtiri sau cubulete. Se adauga si pasta de tomate. Lasam sa se caleasca bine.
  • Adaugam crevetii, scoicile albe, cigalas si scoicile negre. Odata ce totul este bine calit se scot cigalas si scoicile negre, care vor fi folosite ulterior la decorat.
  • Adaugam apa, pentru fiecare pahar cu orez 2 pahare si jumate de apa.
    Cand incepe sa fiarba se adauga maslinele bonito sau ton din conserva si sofranul.
  • Se lasa la fiert intre 10 si 15 min si se mai adauga sare daca e nevoie. Se adauga orezul si se lasa la fiert timp de 20 min. la foc lent. Cinci minute inainte de a stinge focul, se aseaza cigalas si scoicile negre.
  • Paella asta am servit-o mai recent in dec 2008, la masa de ramas bun(la plecarea noastra din Spania) pe care au pregatit-o niste oameni deosebiti si prieteni adevarati,pot spune ca sunt chiar a 2-a familie pentru noi.

Poze

Paella, poza 1Paella, poza 2Paella, poza 3Paella, poza 4Paella, poza 5Paella, poza 6


Comentarii:

denisa24, 20/04/2018

Daca asta este reteta pentru pallea cu cate un kg din fiecare , atunci mai bine facem mancare pentru un régimen intreg , innaite de a publicabine o reteta si ingredientele , trebuie sa te informezi mai bine asupra cantitatilor .

(0) (0) Abuz
Xxskulls, 19/04/2018

Nici asta nu este paella...

(0) (0) Abuz
11/03/2012

Delicioasa cred,dar prea multa munca,prea multa prajeala,mult timp de preparare

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Paella cu pui si fructe de mare
Paella cu pui si fructe de mare
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Paella cu fructe de mare
Paella cu fructe de mare
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paella de marisco (cu fructe de mare)
Paella de marisco (cu fructe de mare)
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Risotto cu st jacques si sofran
Risotto cu st jacques si sofran
2 porții
50 min
Ușor
2.5 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Paella – o mancare de 5 stele culinarePaella – o mancare de 5 stele culinare

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: