Petitchef

Ciorba de peste lipoveneasca

Felul principal
4 porții
35 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Intai puneti la foc ceaunul cu apa si legumele, lasati la fiert pana cand cartofii sunt aproape fierti. Daca inainte de a le pune la fiert, coaceti putin pe jar sau pe tabla rosiile si ardeiul si apoi le cojiti veti obtine un gust si mai intens, cu tenta de copt, este minunat. Ardeiul iute il puneti numai daca toti cei care vor manca suporta iute, nu uitati ca la fiert iutele se accentueaza, nu exagerati cu acesta!
  • Acum e timpul sa sarati ciorba, puneti sare si gustati, trebuie ca zeama sa fie putin mai sarata, pestele va mai trage din sare.
  • Puneti pestele in ceaun si NU mai amestecati. Pestele trebuie sa ocupe si el o treime din volumul de apa. In maxim 15-20 min pestele trebuie sa fie fiert.
  • Cand si pestele este fiert puteti pune otetul. Nu va zgarciti, ciorba trebuie sa aiba gust de acru, este o ciorba si nu o supa, sa simti cum te zgarie pe gat cand inghiti. Adaugati otetul in timp ce ciorba fierbe si gustati dupa 1 minut, dregeti gustul fara sa rasfierbeti pestele. Tot acum puneti si cateva linguri de ulei.
  • Cand este gata luati ceaunul de pe foc, aruncati o mana de patrunjel taiat marunt si acoperiti timp de 10 minute.
  • Ciorba de peste lipoveneasca se mananca in mod traditional asa: Se scoate pestele pe un platou si se serveste cu mujdei de usturoi. Mujdeiul poate fi simplu sau cu rosii coapte si cojite si apoi frecate impreuna cu usturoiul.
  • Apoi se serveste zeama, cu mujdei si ardei iute, daca puneti si o mamaliga pe masa, la toata povestea asta, aveti o masa pescareasca completa si delicioasa. Puteti sa va faceti singuri aceasta ciorba de peste sau sa veniti cu noi si o facem impreuna .


F FotoDelta » Retete

Întrebări:




Comentarii:

01/01/2017

Asa se obtine o ciorba de peste adevarata . Se acreste NUMAI cu otet , asa cum este in reteta. Doar atunci are gustul din delta.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
6 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Salata de cartofi, ton si rosii
Salata de cartofi, ton si rosii
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează