Petitchef

Ciorba de peste lipoveneasca

Felul principal
4 porții
35 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4


ardei si rosii


sare

ulei si otet

pestele

Preparare

  • Intai puneti la foc ceaunul cu apa si legumele, lasati la fiert pana cand cartofii sunt aproape fierti. Daca inainte de a le pune la fiert, coaceti putin pe jar sau pe tabla rosiile si ardeiul si apoi le cojiti veti obtine un gust si mai intens, cu tenta de copt, este minunat. Ardeiul iute il puneti numai daca toti cei care vor manca suporta iute, nu uitati ca la fiert iutele se accentueaza, nu exagerati cu acesta!
  • Acum e timpul sa sarati ciorba, puneti sare si gustati, trebuie ca zeama sa fie putin mai sarata, pestele va mai trage din sare.
  • Puneti pestele in ceaun si NU mai amestecati. Pestele trebuie sa ocupe si el o treime din volumul de apa. In maxim 15-20 min pestele trebuie sa fie fiert.
  • Cand si pestele este fiert puteti pune otetul. Nu va zgarciti, ciorba trebuie sa aiba gust de acru, este o ciorba si nu o supa, sa simti cum te zgarie pe gat cand inghiti. Adaugati otetul in timp ce ciorba fierbe si gustati dupa 1 minut, dregeti gustul fara sa rasfierbeti pestele. Tot acum puneti si cateva linguri de ulei.
  • Cand este gata luati ceaunul de pe foc, aruncati o mana de patrunjel taiat marunt si acoperiti timp de 10 minute.
  • Ciorba de peste lipoveneasca se mananca in mod traditional asa: Se scoate pestele pe un platou si se serveste cu mujdei de usturoi. Mujdeiul poate fi simplu sau cu rosii coapte si cojite si apoi frecate impreuna cu usturoiul.
  • Apoi se serveste zeama, cu mujdei si ardei iute, daca puneti si o mamaliga pe masa, la toata povestea asta, aveti o masa pescareasca completa si delicioasa. Puteti sa va faceti singuri aceasta ciorba de peste sau sa veniti cu noi si o facem impreuna .
F FotoDelta » Retete



Comentarii:

01/01/2017

Asa se obtine o ciorba de peste adevarata . Se acreste NUMAI cu otet , asa cum este in reteta. Doar atunci are gustul din delta.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Ciorba de crap cu smantana (fara gust de peste)
Ciorba de crap cu smantana (fara gust de peste)
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Ciorba de peste
Ciorba de peste
12 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
Gratin de peste, o reteta simpla si usoara
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
Dovleac umplut cu creveti - Le Camarão na moranga
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Cum sa gatesti perfect carnea de peste!Despre conservele de pesteDespre conservele de pesteCiorba de miel – are gust special doar la masa de PasteCiorba de miel – are gust special doar la masa de Paste

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: