Pentru condimentare pulpele se cresteaza pe alocuri si se introduc bucati de usturoi apoi se pun la frigider pentru 15 minute pentru fragezire, intr-un bol in care adaugam sare, piper, boia dulce sau iute, 2 catei de usturoi, ulei si putina apa.
Intre timp se pune la fiert 1 cana de orez in 2 cani jumatate de apa cu sare. Se amesteca putin apoi se lasa acoperit la foc mic pentru apox. 15 minute.
Pulpele se scot de la frigider, se aseaza in tava si se toarna "sosul" din bol si o cana cu apa. Se acopera cu folie de aluminiu si se introduc in cuptorul incins. Cand sunt aproape gata se inlatura folia de aluminiu pentru a se rumeni.
Pentru compozitia pentru orezul "supriza" se separa orezul fiert in 3 parti egale si se incepe pregatirea fiecarei culori: ciupercutele se taie felii si se calesc in putin ulei in tigaie pana iese apa din ele apoi se amesteca cu orezul; ardeiul si rosiile se taie cubulete si se pun la calit in tigaie apoi se amesteca cu orezul alb, iar ultima parte de orez se lasa cu putin apa in care s-a fiert si se adauga un praf de sofran .
Obtinem asadar un orez "surpriza" cu care ornam cuibuletze in jurul pulpei de curcan pe farfuria in care sevim.
Se recomanda un vin rosu, demisec, la temperatura camerei.
Comentarii:
Muy bueno