Notifications: Căutare avansată

Somon cu piure de cartofi si mazare

De AtoZAtoZ
(4.28/5 - 193 voturi)
18 comentarii


  • Somon cu piure de cartofi si mazare
  • Somon cu piure de cartofi si mazare, Poza 2
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
2 porții
Preparare:
30 min
Gătire:
30 min
Gata în:
1 oră
Dificultate:
Ușor

Ingrediente

2 bucăţi somon, cam de 150-200 gr. fiecare (să aibă aceeaşi grosime peste tot)
500 ml ulei (eu am amestecat ulei de măsline cu ulei de floarea soarelui)
250 gr. mazăre congelată
1/2 ceapă
50 ml vin alb sec
supă de legume
1 lingură zeamă de lămâie
2-3 cartofi
150 gr. ţelină (rădăcină)
30 gr. unt
puţin lapte cald
pătrunjel verde tocat
2 linguri ulei de măsline
sare
piper

Preparare

Somonul: se curăţă filetul de somon şi se taie astfel încât să aibă aceeaşi grosime peste tot. Se lasă să stea la temperatura camerei cam o jumătate de oră. Într-o cratiţă înaltă se pune uleiul la încălzit până atinge temperatura constantă de 60°C (se verifică cu termometrul de bucătărie). Se ia cratiţa de pe aragaz. Se sărează filetele de peşte şi se pune în ulei. Se lasă să stea în ulei 10-15 minute, depinde de cât de mari sunt filetele. Se scoate apoi şi se lasă să se scurgă puţin pe un şerveţel de bucătărie.

Lachs mit purees a (2)

Piuré de cartofi: se curăţă cartofii şi ţelina, se spală, se taie în bucăţi mici şi se pune la fiert în apă cu sare. Când sunt fierţi se pasează, se adaugă untul şi laptele cald şi se amestecă bine.

Piuré de mazăre: se toacă ceapa mărunt şi se căleşte într-o lingură de ulei. Se adaugă mazărea congelată, să căleşte puţin, se stinge cu vinul şi se lasă să fiarbă cca. 2 minute. Se adaugă supă de legume cât să acopere mazărea. Se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se verifică mazărea dacă e fiartă. Trebuie să-şi păstreze culoarea verde intensă. Când e fiartă, se stoarce de zeamă, însă zeama nu se aruncă. Cu un mixer se pasează mazărea. Se adaugă zeama de lămâie. Dacă piuréul obţinut e prea tare, se subţiază cu puţină zeamă în care a fost fiartă mazărea. Se potriveşte de sare.

Pătrunjelul verde se toacă mărunt şi se amestecă cu uleiul de măsline.

Se aşează somonul şi piuréurile pe farfurie şi se decorează cu uleiul cu pătrunjel.

Întrebări:



De AtoZAtoZ





Punctează această reţetă:

Comentarii (18):

14/01/2015

Reteta poate fi buna si gustoasa dar somonul este "file" - fileuri nu filete pentru aceasta greseala am notat doar cu o stea...Si mai este o problema : dupa ce s-a luat cratita de pe aragaz si se pune fileurile unde trebuie sa stea 10-15 minute in ulei, nu cumva pe aeagaz, la foc ? Nu s-a specificat. Dupa desen pare ca este prajit....

(0) (0) Abuz
16/12/2014

Oricat de bun bucatar ai fi, nu ai voie sa schingui limba romana:
"Se sărează filetele de peşte şi se pune în ulei." - "se pune" ca filetele "e" sub 50
"se curăţă cartofii şi ţelina, se spală, se taie în bucăţi mici şi se pune la fiert în apă cu sare" - iar "e" sub 50...

Tz, tz, tz

(0) (0) Abuz
08/03/2014

Toate bune,dar somonul este mai bun daca se gateste in tigaia de teflon fara ulei,doar putina sare si zeama de lamaie in timp ce se frige...

(0) (0) Abuz
12/03/2016

Nu cred că somonul lăsat în ulei est ca și cum la-i fi prăjit

(0) (0) Abuz
20/10/2013

Cred ca am sa incerc si eu aceasta reteta, cred ca e f buna , !!!

(0) (0) Abuz
08/03/2014

Foarte buna reteta!!!Cam scump fileul de somon totusi !!!!

(0) (0) Abuz
08/03/2014

Sănătos și ușor de preparat! O idee excelentă!

(0) (0) Abuz
08/03/2014

Mergea o alta garnitura
poate altadata

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
dumitru_c2016, 09/07/2016

Nu este clar cum se prepară somonul

(0) (0) Abuz
vasile_georgita
vasile_georgita, 20/10/2013

Excelent, f. sanatos si hranitor !!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:
(c) Madeinwork | Mențiuni legale