Petitchef

Somon cu piure de cartofi si mazare

Felul principal
2 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Somonul: se curăţă filetul de somon şi se taie astfel încât să aibă aceeaşi grosime peste tot. Se lasă să stea la temperatura camerei cam o jumătate de oră. Într-o cratiţă înaltă se pune uleiul la încălzit până atinge temperatura constantă de 60°C (se verifică cu termometrul de bucătărie). Se ia cratiţa de pe aragaz. Se sărează filetele de peşte şi se pune în ulei. Se lasă să stea în ulei 10-15 minute, depinde de cât de mari sunt filetele. Se scoate apoi şi se lasă să se scurgă puţin pe un şerveţel de bucătărie.

    Lachs mit purees a (2)

    Piuré de cartofi: se curăţă cartofii şi ţelina, se spală, se taie în bucăţi mici şi se pune la fiert în apă cu sare. Când sunt fierţi se pasează, se adaugă untul şi laptele cald şi se amestecă bine.

    Piuré de mazăre: se toacă ceapa mărunt şi se căleşte într-o lingură de ulei. Se adaugă mazărea congelată, să căleşte puţin, se stinge cu vinul şi se lasă să fiarbă cca. 2 minute. Se adaugă supă de legume cât să acopere mazărea. Se lasă să fiarbă la foc potrivit. Se verifică mazărea dacă e fiartă. Trebuie să-şi păstreze culoarea verde intensă. Când e fiartă, se stoarce de zeamă, însă zeama nu se aruncă. Cu un mixer se pasează mazărea. Se adaugă zeama de lămâie. Dacă piuréul obţinut e prea tare, se subţiază cu puţină zeamă în care a fost fiartă mazărea. Se potriveşte de sare.

    Pătrunjelul verde se toacă mărunt şi se amestecă cu uleiul de măsline.

    Se aşează somonul şi piuréurile pe farfurie şi se decorează cu uleiul cu pătrunjel.

Rețete inrudite

YouTube

Somon marinat


Poze

Somon cu piure de cartofi si mazare
Somon cu piure de cartofi si mazare - poza 2

Întrebări:




Comentarii (19):

Diana Lucia, 23/09/2024

Personal nu agreez somonul proaspat, doar pe cel fume. Metoda de gatire am invatat-o in Anglia: bucata de somon fume se unge din belsug cu un amestec de unt topit si suc de lamaie. Se pune astfel la prajit - fara ulei, untul este suficient - intr-o tigaie de teflon, cate 2-3 minute pe fiecare parte (nu mai mult, pentru a nu se intari 'ca cauciucu'), pana i se schimba culoarea. Se serveste cu cartofi natur, stropiti cu acelasi sos de unt si lamaie. Este pur si simplu delicios.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/03/2014

Mergea o alta garnitura
poate altadata

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
dumitru_c2016, 09/07/2016

Nu este clar cum se prepară somonul

(0) (0) Abuz
12/03/2016

Nu cred că somonul lăsat în ulei est ca și cum la-i fi prăjit

(0) (0) Abuz
16/01/2015

Bun, bun

(0) (0) Abuz
15/01/2015

Sanatos,gustosF.bun

(0) (0) Abuz
14/01/2015

Reteta poate fi buna si gustoasa dar somonul este "file" - fileuri nu filete pentru aceasta greseala am notat doar cu o stea...Si mai este o problema : dupa ce s-a luat cratita de pe aragaz si se pune fileurile unde trebuie sa stea 10-15 minute in ulei, nu cumva pe aeagaz, la foc ? Nu s-a specificat. Dupa desen pare ca este prajit....

(0) (1) Abuz
16/12/2014

Oricat de bun bucatar ai fi, nu ai voie sa schingui limba romana:
"Se sărează filetele de peşte şi se pune în ulei." - "se pune" ca filetele "e" sub 50
"se curăţă cartofii şi ţelina, se spală, se taie în bucăţi mici şi se pune la fiert în apă cu sare" - iar "e" sub 50...

Tz, tz, tz

(1) (0) Abuz
08/03/2014

Foarte bun

(0) (0) Abuz
08/03/2014

Sănătos și ușor de preparat! O idee excelentă!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Somon în stil coreean cu sos gochujang gata în 8 minute
Somon în stil coreean cu sos gochujang gata în 8 minute
1 porții
13 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Somon in crusta cu spanac
Somon in crusta cu spanac
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Somon marinat
Somon marinat
3 porții
10 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Somon in pergament
Somon in pergament
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Somon marinat cu lamaie
Somon marinat cu lamaie
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza
4 porții
50 min
Ușor
3.8 / 5

Articole conexe

5 motive pentru a consuma somon 5 motive pentru a consuma somon Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează