Petitchef

Sarpe picant

Felul principal
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

aluat foieta:

Preparare

  • A avut doua foi de aluat proaspat.Foile sînt de aproximativ 40x24 cm. Dintr-o foaie am taiat 4 fîsii de 6 cm latime. Din cealalta foaie a folosit doar jumatate/2 fîsii. Din jumatatea de foaie ramasa am facut cîteva grisine su susan.
  • Spanacul l-a fiert 2-3 minute,l-a lasat la scurs de apa,l-a lasat la racorit,
    dupa care l-a stors bine de tot cu mîinile prin presare în sita.
  • L-a amestecat cu Feta farîmitata,pecorino razuit,ou, cateii de usturoi pisati,pesmet,sare si putin piper. A framîntat bine si a întins acest amestec pe fîsiile de aluat.
  • Le-a lipit apasînd marginile aluatului cu degetele. Sulurile de aluat umplute le-am pus unul dupa altul în cerc,într-o tava cu hîrtie de copt. Le-a "sudat" putin unul cu celalalt prin apasare cu degetele.
    Nu trebuie sa fie sudate perfect,umplutura cu curge.
  • A uns sarpele cu lapte,iar deasupra a presarat seminte de susan. A dat tava în cuptorul preîncalzit la 180° pîna s-a rumenit asa cum mi-a placut.
  • L-a lasat 5 minute la racorit,apoi ne-a servit cu cîte o felie. Atentie,si dupa 5-7 minute de racoreala înca arde în interior.


Poze

Sarpe picant
Sarpe picant - poza 2
Sarpe picant - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite


Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează