Petitchef

Stiuca umpluta

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
o stiuca de circa 1,5 kg

1 ou1 ceapa mare, tocata marunt

1 ceapa verde, tocata marunt

4-5 frunze de busuioc, tocate

1 morcov ras

2 linguri de ulei de masline

4 rosii decojite

2 cm de ghimbir proaspat, ras

1 lingurita de sos de peste

1 lingurita de sos de soia

1 frunza de dafincateva feliute de lamaie pentru - ornatmarar, patrunjel, sare , piper toate dupa gust

Preparare

  • Ei bine, eu aici am avut o problema! Daca cititi articolul acesta, o sa constatati ca stiucile mele au fost curatate de ginerele lui Paul, Stefan.
  • Si saracul baiat, n-a stiut ce as vrea eu sa fac cu stiucile, asa ca a curatat pestele de intestine, taind burta pestelui. Dar nu-i mare bai, o sa coasem burta pestelui la momentul respectiv.
  • Deci mare atentie! Daca vreti o stiuca facuta ca la carte, dupa ce-i taiati capul, scoateti intestinele fara sa despicati burta. Deci, primul lucru pe care il facem dupa ce curatam de solzi si spalam bine stiuca, este sa-i taiem capul si sa-i scoatem pielea cu grija, sa nu o rupem.
  • E foarte importanta aceasta operatie, pentru ca stiuca se umple in pielea ei, cu compozitia care o vom prelucra.Carnea scoasa, o dezosam cu mare atentie.
  • Punem la tocat cu blenderul carnea scoasa din stiuca, ceapa, mararul, patrunjelul, oul crud, sarea si piperul si tocam pana obtinem o pasta.
  • Acum putem toca cateva frunze de busuioc si calim o ceapa verde tocata marunt cu morcovul intro tigaie in care am pus o lingura de ulei de masline.
  • Amestecam toate aceste ingrediente pana se omogenizeaza si incepem sa umplem stiuca .A trebuit sa cos burta stiucii, dar daca voi scoateti pielea intreaga, desigur ca nu va mai fi nevoie.Ungem stiuca cu uleiul de masline.Luam o tava de copt o tapetam cu hartie de copt , punem stiuca in tava, incingem cuptorul la 180-190ºC, si introducem stiuca pentru 40 de minute, sa se gateasca bine. In timp ce stiuca se coace in cuptor, pregatim sosul pentru preparat.Cele 4 rosii decojite le punem in blender si te tocam. Punem apoi o lingura de ulei de masline, ghimbirul ras, sosul de soia, sosul de peste, sare si piper dupa gust . Voi puteti sa faceti sosul si cu alte ingrediente.



Comentarii (22):

19/01/2014

Prepararea umpluturii ?!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/01/2015

Excelent

(0) (0) Abuz
01/05/2014

Buuuna de mincat

(0) (0) Abuz
30/01/2014

Delicios !!!!

(0) (0) Abuz
19/01/2014

Cred ca e delicioasa
mmm

(0) (0) Abuz
04/01/2014

Arata bine

(0) (0) Abuz
29/12/2013

Superrrr!!!!

(0) (0) Abuz
28/12/2013

Intradevar excelent. Pe incercate.

(0) (0) Abuz
19/12/2013

Fb

(0) (0) Abuz
08/12/2013

Arata super!!!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.6 / 5
Rețetă Merluciu en papillote
Merluciu en papillote
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Stiuca umpluta
Stiuca umpluta
6 porții
55 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Știucă umplută
Știucă umplută
4 porții
2 ore
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Stiuca in sos de vin si lamaie la cuptor (reteta video)
Stiuca in sos de vin si lamaie la cuptor (reteta video)
6 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: