Petitchef

Vinete cu sos de busuioc si usturoi

Felul principal
2 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Preparare

  • Spalam vinetele , le taiem rondele de 4-5mm, le prasaram cu sare si le lasam cel putin o ora. Scurgem apoi lichidul care se formeaza si stergem/tamponam bine cu servetele de hartie absorbanta.
  • Ncingem ulei intr-o tigaie mai incapatoare , dam feliile de vinete prin faina, scuturam surplusul si prajim 2-3 min pe fiecare parte. Pe masura ce le prajim, le scoatem pe hartie absorbanta, pentru a inlatura eventualul surplus de ulei.
  • Pisam usturoiul sau il dam pe razatoare mica, il amestecam cu 1-2 lingurite de ulei, sare si piper. Amestecam bine pana se formeaza o pasta , ca o maioneza. Adaugam zeama de lamaie, apa minerala, patrunjelul si busuiocul. Omogenizam bine. Trebuie sa fie un sos compact, mai gros.
  • Intr-un vas, punem un rand de vinete, turnam 2-3 linguri de sos, apoi din nou vinete si sos, pana terminam si vinetele si sosul.

Poze

VINETE CU SOS DE BUSUIOC SI USTUROI, poza 1
VINETE CU SOS DE BUSUIOC SI USTUROI, poza 2
VINETE CU SOS DE BUSUIOC SI USTUROI, poza 3
VINETE CU SOS DE BUSUIOC SI USTUROI, poza 4
VINETE CU SOS DE BUSUIOC SI USTUROI, poza 5

Întrebări:



Video sugerat

YouTube


Comentarii:

29/10/2015

Este foarte buna!

(0) (0) Abuz
08/05/2015

Buna

(0) (0) Abuz
elena27, 12/03/2010

Foarte buna , !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete prajite cu sos de susan
Vinete prajite cu sos de susan
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Vinete chinezesti in sos picant
Vinete chinezesti in sos picant
8 porții
20 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Vinete coapte cu parmezan si sos de rosii
Vinete coapte cu parmezan si sos de rosii
6 porții
1 h 30 m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1 h 19 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Paste cu sos si ton
Paste cu sos si ton
3 porții
23 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Sriracha sos – sosul de ardei chili Sriracha sos – sosul de ardei chili

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei