Petitchef

Vinete cu sos de busuioc si usturoi

Felul principal
2 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2
2-3 vinete

4-5 catei de usturoi


2 linguri faina

1 lingura patrunjel taiat marunt

1 lingura busuioc verde taiat marunt sau busuioc uscat

ulei de masline

2 linguri apa minerala

sare, piper

Preparare

  • Spalam vinetele , le taiem rondele de 4-5mm, le prasaram cu sare si le lasam cel putin o ora. Scurgem apoi lichidul care se formeaza si stergem/tamponam bine cu servetele de hartie absorbanta.
  • ncingem ulei intr-o tigaie mai incapatoare , dam feliile de vinete prin faina, scuturam surplusul si prajim 2-3 min pe fiecare parte. Pe masura ce le prajim, le scoatem pe hartie absorbanta, pentru a inlatura eventualul surplus de ulei.
  • Pisam usturoiul sau il dam pe razatoare mica, il amestecam cu 1-2 lingurite de ulei, sare si piper. Amestecam bine pana se formeaza o pasta , ca o maioneza. Adaugam zeama de lamaie, apa minerala, patrunjelul si busuiocul. Omogenizam bine. Trebuie sa fie un sos compact, mai gros.
  • Intr-un vas, punem un rand de vinete, turnam 2-3 linguri de sos, apoi din nou vinete si sos, pana terminam si vinetele si sosul.

Poze

VINETE CU SOS DE BUSUIOC SI USTUROI, poza 1VINETE CU SOS DE BUSUIOC SI USTUROI, poza 2VINETE CU SOS DE BUSUIOC SI USTUROI, poza 3VINETE CU SOS DE BUSUIOC SI USTUROI, poza 4VINETE CU SOS DE BUSUIOC SI USTUROI, poza 5

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Vinete tempura


Comentarii:

29/10/2015

Este foarte buna!

(0) (0) Abuz
08/05/2015

Buna

(0) (0) Abuz
elena27, 12/03/2010

Foarte buna , !

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1h19m
Foarte ușor
1 / 5
Rețetă Ulei aromat cu busuioc
Ulei aromat cu busuioc
1 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vinete prajite cu sos de susan
Vinete prajite cu sos de susan
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Vinete chinezesti in sos picant
Vinete chinezesti in sos picant
8 porții
20 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Vinete coapte cu parmezan si sos de rosii
Vinete coapte cu parmezan si sos de rosii
6 porții
1h30m
Ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?Romesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosiiFoaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!Foaie verde de trifoi, ia mananca usturoi!10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud10 solutii sa scapi de mirosul neplacut de ceapa si usturoi crud

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: