Petitchef

Supa crema cu leurda

Felul principal
4 porții
10 min
40 min
Foarte ușor
  • (4.40/5 - 77 voturi)
  • 8
  • 21
 

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 cartofi medii, circa 250-300 g in total, curatati si taiati bucati

1 radacina de telina medie, circa 200 g, curatata si taiara bucati

2 morcovi medii, curatati si taiati bucati

1 pastarnac, curatat si taiat bucati

1 ceapa rosie, feliata

2 linguri de ulei de floarea-soarelui

1,5 litru fond de legume, sau de pui

3 linguri de vin alb

100 ml smantana pentru gatit (32% grasime)

1 lingura de suc de lamaie (optional)

sare

piper negru, macinat

8-10 foi de leurda proaspata, taiata fideluta

firisoare subtiri de morcov si telina, pentru ornat

crutoane, pentru servit

Preparare

  • Se incinge uleiul intr-o oala. Se adauga ceapa si 50 ml fond si se caleste cateva minute, pana ce se inmoaie.
  • Se incinge uleiul intr-o oala. Se adauga ceapa si 50 ml fond si se caleste cateva minute, pana ce se inmoaie.
  • Se adauga fondul si radacinoasele si se da in clocot. Se micsoreaza flacara, se acopera pe trei sferturi oala (nu trebuie ca lichidul sa se evapore prea mult) si se fierb legumele 30 de minute.
  • Se adauga fondul si radacinoasele si se da in clocot. Se micsoreaza flacara, se acopera pe trei sferturi oala (nu trebuie ca lichidul sa se evapore prea mult) si se fierb legumele 30 de minute.
  • Se transfera legumele intr-un blender si se proceseaza pana se obtine un piure omogen. Se adauga lichid si se proceseaza pana ce se obtine consistenta dorita. Se readuce crema intr-o oala curata.
  • Se transfera legumele intr-un blender si se proceseaza pana se obtine un piure omogen. Se adauga lichid si se proceseaza pana ce se obtine consistenta dorita. Se readuce crema intr-o oala curata.
  • Se adauga vinul, se amesteca si se da in clocot. Se micsoreaza flacara, se adauga smantana, suc de lamaie si leurda si se amesteca. Se gusta si se potriveste de sare si piper. Se serveste supa cu crutoane, presarata cu firisoare de morcov si telina.
  • Se adauga vinul, se amesteca si se da in clocot. Se micsoreaza flacara, se adauga smantana, suc de lamaie si leurda si se amesteca. Se gusta si se potriveste de sare si piper. Se serveste supa cu crutoane, presarata cu firisoare de morcov si telina.


Comentarii:

22/04/2012

Am gatit prima data leurda si toata familia a savurat supa

(0) (0) Abuz
24/04/2012

Cred ca este foarte gustoasa.

(0) (0) Abuz
20/03/2013

O s-o incerc! ador leurda!

(0) (0) Abuz
19/04/2013

Imi place foarte mult

(0) (0) Abuz
23/03/2013

Super tare

(0) (0) Abuz
06/04/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
12/04/2013

Bun sfat

(0) (0) Abuz
01/04/2013

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!O aromă intensă de cafeaO aromă intensă de cafea

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: