Petitchef

Supa crema de linte rosie cu galuste de branza (montignac )

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
300 g linte rosie

o ceapa rosie

un catel de usturoi

2 rosii sau 2 linguri de pasta de rosii

sare, piper

3 linguri de smantana

o lingura de faina de soia

2 linguri de ulei de masline

patrunjel verde si tarhon


Pt Galuste:

branza slaba de vaci

o lingura de faina de soia

un ou

sare

seminte de susan

patrunjel verde

Preparare

  • Lintea se spala bine, ceapa se decojeste si se taie marunt, usturoiul se piseaza intr-o oala se pune uleiul la incins si se caleste ceapa,peste se pune lintea rosie,se pune apa cat sa acopere, sare si se lasa sa fiarba pana devine moale.
  • Cand lintea s-a inmuiat se ia blenderul de mana si se mixeaza pana devine supa pastoasa se mai pune apa nu mult sa aibe o consistenta de crema se adauga inca sare dupa gust, piper, usturoiul pisat intr-o farfurie amestecam smantana cu faina si putin din zeama de la supa si adaugam continutul la supa, lasam sa fiarba .
  • Intre timp punem intr- o alta oala la fiert niste apa cand fierbe pune rosiile crestate in apa clocotita lasam in jur de un minut dupa care le scufundam intr-un vas cu apa rece, decojim rosiile si cu ajutorul blenderului de mana le mixam sa obtinem zeama, pasta de rosii adaugam si rosiile la supa si lasam sa fiarba, cand supa e gata adaugam o lingurita de tarhon uscat si stingem focul.
  • Galustele le putem pregati pana fierbe lintea, e chiar indicat ca trebuie sa stea in frigider inainte de servire.Intr-o oala mai mica punem apa la fiert branza se amesteca cu oul, faina, sare si patrunjelul verde tocat marunt cand apa fierbe punem galustele la fiert in apa si se fierb pana se ridica la suprafata intr-o sita scoatem galustele si le lasam sa se raceasca este posibil ca galustele sa se lase nu va speriati lasati-le in pace sa se raceasca intr-o tigaie prajim fara nici un pic de ulei semintele de susan cand galustele s-au racit se iau intre palme si se remodeleaza galustele sub forma rotunda si se tavalesc in susan se pun toate pe o farfurie si se pune la frigider 15 - 20 min.

Poze

Supa crema de linte rosie cu galuste de branza (Montignac ), poza 1Supa crema de linte rosie cu galuste de branza (Montignac ), poza 2Supa crema de linte rosie cu galuste de branza (Montignac ), poza 3Supa crema de linte rosie cu galuste de branza (Montignac ), poza 4Supa crema de linte rosie cu galuste de branza (Montignac ), poza 5Supa crema de linte rosie cu galuste de branza (Montignac ), poza 6Supa crema de linte rosie cu galuste de branza (Montignac ), poza 7Supa crema de linte rosie cu galuste de branza (Montignac ), poza 8Supa crema de linte rosie cu galuste de branza (Montignac ), poza 9


Comentarii:

14/11/2013

Ai amestecat aiurea glucidele (lintea, soia) cu lipidele (smantana), plus ca unele din alimente nu sunt permise in faza I. Reteta nu are nimic de-a face cu dieta Montignac.

(0) (0) Abuz
25/09/2013

Trebuie sa o incerc pentru ca suna delicios!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de linte rosie
Supa crema de linte rosie
5 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa-crema de linte rosie
Supa-crema de linte rosie
4 porții
55 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa crema de linte rosie (reteta video)
Supa crema de linte rosie (reteta video)
6 porții
1h10m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa crema de dovleac placintar
Supa crema de dovleac placintar
3 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Supa crema de napi, cartofi si bacon
Supa crema de napi, cartofi si bacon
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: