Petitchef

Curcan si fasole pastai in sos de vin alb la cuptor

Felul principal
4 porții
1 oră
20 min
Ușor
Felul acesta de mancare, desi suna pretentios, nu este dificil de realizat deloc. Ca sa nu fie doar carne de curcan goala, dupa plac ii mai puteti adauga ceva legume, eu am ales cartofi noi si fasole pastai fideluta. La final veti fi absolut cuceriti de gustul imbietor, iar aspectul e pe masura.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 copane/aripi de curcan

10 cartofi noi potriviti

200 g fasole pastai

1 pahar de vin alb

2 3 lingurite ulei de masline

condimente (piper alb, chilli, busuioc, oregano, cimbru, maghiran)

2 linguri bulion

unt

Preparare

  • Am ales doua copane de curcan pe care le-am asezat frumos intr-o tava termorezitenta in care am turnat o lingurita de ulei de masline, iar copanele le-am uns si pe ele cu un pic de ulei de masline.

    Tot in tava am turnat cam un pahar de vin alb si am bagat totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la foc mic. Din cand in cand am mai scos tava din cuptor si am mai stropit curcanul cu ulei pentru a ramane fraged si a se rumeni frumos.
  • Cat timp curcanul a stat la cuptor, am pregatit cartofii adica i-am curatat de coaja si i-am taiat circular in felii relativ subtiri.

    Am scos tava de la cuptor si i-am aruncat in sosul din tava, deasupra lor am asezat pastaile de fasole si am presarat condimente din plin.

    De asemenea am mai adaugat putin vin alb in tava si am mai uns cu putin ulei feliile de curcan. Am presarat si condimentele dupa gust si apoi am mai dat totul la cuptor pentru inca 20-30 de minute.
  • Cand a inceput sa se simta mirosul imbietor venind dinspre cuptor, am scos tava si peste legume am intins 2 linguri de bulion si cateva feliute de unt.

    Nu este nevoie sa exageram cu untul fiindca oricum am adaugat deja ulei si nu dorim ca mancarea sa fie prea grasa sau prea plina de calorii, mai ales noi, doamnelor.

    Am lasat totul inca 5 minute la coptor si gata!

Poze

Curcan si fasole pastai in sos de vin alb la cuptor, poza 1Curcan si fasole pastai in sos de vin alb la cuptor, poza 2



Comentarii:

27/08/2015

Bravo!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/02/2014

Interesant si cred si gustos...daca pe deasupra "aruncai" si "ploaia de verdeata", poza ar fi iesit ca in revistele de mare clasa...oricum, felicitari !

(0) (0) Abuz
19/09/2013

Super

(0) (0) Abuz
14/09/2013

Excelenta!

(0) (0) Abuz
11/09/2013

F. buna

(0) (0) Abuz
10/09/2013

Usor si rapid

(0) (0) Abuz
10/09/2013

F.gustos

(0) (0) Abuz
10/09/2013

Arata bine de tot!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Curcan la cuptor
Curcan la cuptor
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Curcan la cuptor cu cartofi si cascaval
Curcan la cuptor cu cartofi si cascaval
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pastrav la cuptor simplu si rapid
Pastrav la cuptor simplu si rapid
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2h10m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Bucura-te de verde, mananca fasole verde!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?Mit sau Adevar dulce: Este zaharul brun mai bun decat zaharul alb?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: