Petitchef

Curcan si fasole pastai in sos de vin alb la cuptor

Felul acesta de mancare, desi suna pretentios, nu este dificil de realizat deloc. Ca sa nu fie doar carne de curcan goala, dupa plac ii mai puteti adauga ceva legume, eu am ales cartofi noi si fasole pastai fideluta. La final veti fi absolut cuceriti de gustul imbietor, iar aspectul e pe masura.

Felul principal
4 porții
1 oră
20 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Am ales doua copane de curcan pe care le-am asezat frumos intr-o tava termorezitenta in care am turnat o lingurita de ulei de masline, iar copanele le-am uns si pe ele cu un pic de ulei de masline.

    Tot in tava am turnat cam un pahar de vin alb si am bagat totul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la foc mic. Din cand in cand am mai scos tava din cuptor si am mai stropit curcanul cu ulei pentru a ramane fraged si a se rumeni frumos.
  • Cat timp curcanul a stat la cuptor, am pregatit cartofii adica i-am curatat de coaja si i-am taiat circular in felii relativ subtiri.

    Am scos tava de la cuptor si i-am aruncat in sosul din tava, deasupra lor am asezat pastaile de fasole si am presarat condimente din plin.

    De asemenea am mai adaugat putin vin alb in tava si am mai uns cu putin ulei feliile de curcan. Am presarat si condimentele dupa gust si apoi am mai dat totul la cuptor pentru inca 20-30 de minute.
  • Cand a inceput sa se simta mirosul imbietor venind dinspre cuptor, am scos tava si peste legume am intins 2 linguri de bulion si cateva feliute de unt.

    Nu este nevoie sa exageram cu untul fiindca oricum am adaugat deja ulei si nu dorim ca mancarea sa fie prea grasa sau prea plina de calorii, mai ales noi, doamnelor.

    Am lasat totul inca 5 minute la coptor si gata!


Poze

Curcan si fasole pastai in sos de vin alb la cuptor
Curcan si fasole pastai in sos de vin alb la cuptor - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

27/08/2015

Bravo!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/02/2014

Interesant si cred si gustos...daca pe deasupra "aruncai" si "ploaia de verdeata", poza ar fi iesit ca in revistele de mare clasa...oricum, felicitari !

(0) (0) Abuz
19/09/2013

Super

(0) (0) Abuz
14/09/2013

Excelenta!

(0) (0) Abuz
11/09/2013

F. buna

(0) (0) Abuz
10/09/2013

Usor si rapid

(0) (0) Abuz
10/09/2013

F.gustos

(0) (0) Abuz
10/09/2013

Arata bine de tot!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Carnati cu vin alb
Carnati cu vin alb
3 porții
35 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Sandwich bagel, curcan, salata de varza si ou
Sandwich bagel, curcan, salata de varza si ou
1 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si fasole rosie
Tarta cu ciocolata si fasole rosie
10 porții
35 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Hummus de fasole alba si lapte de cocos
Hummus de fasole alba si lapte de cocos
10 porții
5 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează