Petitchef

Tochitura moldoveneasca

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Punem untura in ceaun,iar cand s-a incins adaugam slanina daca o avem si pulpa de porc taiata cubulete.Amestecam bine,pana slanina incepe sa se topeasca iar carnea se albeste pe toate partile.
  • Acum adaugam supa sau apa,sare,piper si condimentele dorite, jumatate din usturoiul tocat marunt, si lasam sa fiarba pana se evapora tot lichidul si incepe sa sfaraie din nou.
  • Acum punem si carnatii ,si 1-2 foi de dafin udate si stoarse pentru a evita arderea lor in uleiul incins.
    In acest punct verificam carnea.
  • Daca e destul de patrunsa,trecem la etapa urmatoare,daca nu,mai punem un pahar de apa sau supa si lasam pana la evaporarea completa.
  • Mai lasam putin si stingem cu un pahar de vin sec de calitate , si punem si restul usturoiului si pentru cine vrea putina culoare si putin sos peste mamaliguta,punem si 3 linguri de pasta de tomate diluata cu putina apa. Amestecam bine si lasam sa scada acoperind partial cu un capac. Facem mamaliguta, dupa gustul fiecaruia.Traditia o cere cu o consistenta mai tare.
  • Pregatim tigaia cu ulei,pentru ochiuri. Intindem toate farfuriile si trecem la impartit: cu o lingura punem mamaliguta in fiecare farfurie, deasupra ei,in mijloc,punem cate un ochi,abia facut.
  • In jurul mamaligutei punem carnea,iar in jurul oului branza de burduf,feta sau telemea.Ar fi fost minunati si niste carnaciori, de asta am si dat reteta originala,eu m-am adaptat doar. Ornam cu o frunzulita de patrunjel si servim cu muraturi si cui ii place,un pahar de vin rosu. Cand am terminat de mancat si am inceput sa primesc complimente m-am mai simtit o data mandra ca sunt moldoveanca.


Poze

Tochitura moldoveneasca
Tochitura moldoveneasca - poza 2

Întrebări:




Comentarii (21):

10/10/2016

Excelenta reteta !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/10/2016

Bulionul nu are ce cauta in tochitura moldoveneasca.

am gătit această rețetă (1) (0) Abuz
10/10/2016

EXCELENT DE BUNĂ.CORNELIU P.ONEȘTI-BC.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Machilleos, 10/02/2021

E cea mai buna tochitura multumesc de reteta.

(0) (0) Abuz
08/07/2017

Tochitura perfecta!

(0) (0) Abuz
lianadaniela, 10/10/2016

Tulai tu ...Piroska ..doar asa putin usturoi??! Inteleg vinul ca e trecut de ori (1 pahar inainte de mancare ..pt pofta si 200 ml sa spele ..grasimea din mancare) ..da' cu bulionul/pasta de rosii ce-ai avut? In reteta ai amintit de traditie ..draga mea, branza feta nu exista in traditia noastra ..mai invata/ In rest .."multe succesuri" la gatit

(0) (1) Abuz
10/10/2016

Foarte buna

(0) (0) Abuz
10/10/2016

Daca ma chemai si pe mine 1ti dadeam 10 cu felicitari , asa numai 10 ...

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 10/10/2016

Si eu o fac aproximativ la fel, doar cu mici diferente, dar eu stiam ca in Moldova nu se pune pasta de tomate in tochitura si ca se lasa mai natur.

(1) (0) Abuz
10/10/2016

Doar am vrut sa raspund la persoana cu zicala 1/5
SA PUPI IN CUR TOTI MOLDOVENII poate te simti mai bine ca tu esti o proasta/ prost sant sigura ca nustii sa faci nici o reteta doar stii sa pupi cur pe altii.

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâté berrichon - ruladă de paște
Pâté berrichon - ruladă de paște
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Chiftele cu miez de mozzarella
Chiftele cu miez de mozzarella
3 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2 h 10 m
Ușor
3.6 / 5
Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează