Petitchef

Tochitura moldoveneasca

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • In mod normal, daca eram in Romania, as fi facut cu branza de burduf si carnati afumati romanesti. Dar in Suedia inlocuit cu branza feta si carnat afumat chorizo.
  • Se pune uleiul la incins. Usturoiul se taie in bucati mici si se pune la prajit in ulei pentru 2-3 minute pentru a-i da aroma. Dupa ce devine sticlos se scoate si se pune deoparte.
  • Se adauga carnea, bucata cu bucata in uleiul incins, la foc mare si se amesteca repede ca sa prinda crusta. Dupa ce carnea incepe sa se inalbeasca si sa se prajeasca putin, se adauga carnatul taiatrondele.
  • Daca carnea a lasat destula apa, nu se mai adauga, daca nu, se pun 1-2 linguri de apa, se acopera cu un capac si se lasa pe foc mediu 10-15 minute, amestecandu-se din cand in cand.
  • La sfarsit se adauga cimbru tocat, sare, piper si usturoiul si se mai lasa 2-3 minute.Pentru mamaliga am folosit 1/2 litru de apa si 250g faina de porumb. Nu invat pe nimeni acum cum se face mamaliga, fiecare face cum vrea. Sincer, facut din ochi .
  • Se pune apa cu sare la fiert. Cand incepe sa fiarba se da focul mic, se toarna faina in ploaie si se amesteca cu telul sa nu faca cocoloase. Se da focul potrivit si se lasa cel putin 15 minute, daca nu vreti sa va apuce o durere de burta a doua zi.
  • Se prajeste un ou ochi romanesc. Se aseaza totul pe farfurie: mamaliga, carnea, branza si ochiul. Este foarte gustos si miroase deosebit, iar mie, fiind aici in Suedia, imi place sa spun ca "miroase a acasa" .


Poze

Tochitura moldoveneasca
Tochitura moldoveneasca - poza 2
Tochitura moldoveneasca - poza 3
Tochitura moldoveneasca - poza 4
Tochitura moldoveneasca - poza 5
Tochitura moldoveneasca - poza 6
Tochitura moldoveneasca - poza 7
Tochitura moldoveneasca - poza 8

Întrebări:




Comentarii (45):

02/08/2013

Super buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/07/2013

Arata ca in vis. eu fac tochitura ca la noi, cand imi mai raman cateva sarmalute in vita de vie, si pun si 2 din astea pe farfurie. cele mai bune oua se numesc gulare gula si sa gasesc cam peste tot, eu iau de la ica. tot la ica gasesti si carnati nemtesti, cu piper. f.buni. ii bag cand carnea ii gata, si adaug si un catel de usturoi.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Nick, 17/05/2019

Care e diferența la cea ardelenească?

(0) (0) Abuz
06/03/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz
08/02/2014

Foarte buna!

(0) (0) Abuz
01/02/2014

F.bun

(0) (0) Abuz
23/01/2014

ACUM SUNT LA SERVICI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
15/01/2014

F buna

(0) (0) Abuz
24/12/2013

Like

(0) (0) Abuz
22/12/2013

Foarte buna!!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 5

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pâté berrichon - ruladă de paște
Pâté berrichon - ruladă de paște
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Zucchini cu lamaie si feta
Zucchini cu lamaie si feta
1 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata mexicana in borcan
Salata mexicana in borcan
2 porții
10 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Salată cu sparanghel super gustoasă
Salată cu sparanghel super gustoasă
4 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează