Petitchef

Tochitura din organe de porc

Felul principal
6 porții
10 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
rinichi

ficat

inima

pulpa de porc

sare,vegeta,piper,cimbru, boia dulce si iute

4-5 linguri suc de rosii

4-5 catei de usturoi


o jumatate cana cu vin rosu ,sec

o jumatate cana cu supa

Preparare

  • Organe si pulpa de porc folosim
    cate vrem si de care avem preferinta.

    Dupa ce am spalat si am lasat
    sa se scurga bine organele si carnea
    de porc, le vom toca in cuburi mici.

    Intr-o tigaie cu cateva linguri ulei
    (sau untura )punem ceapa tocata marunt
    apoi carnea si organele.
    Saram si piperam dupa gust.
    Lasam la prajit amestecand din cand in cand.
    Cand s-au inmuiat putin, punem o jumatate de cana cu supa, sau apa calda, usturoiul pisat, punem capacul si lasam la fiert.
    Spre sfarsit adaugam vinul,sucul de rosii, boia dulce si iute, cimbru.
    Mai lasam 5 minute pe foc si gata.

    Langa tochitura- ".... va aburi nesmintit o mamaliga, haiduceasca, vartoasa, tiparita pe ceaun, mestecata pana la ruptul facaletului de unul care nu osteneste lesne, si va spuma subtire intr-o ulcica un vin rosu gros, adevarat sange al pamantului...."asa cum ne recomanda si Octavian Stoica!
    Si... de ce nu? peste mamaliga un ou ochi frumusel ,
    presarat cu branza rasa ,din belsug.
    Alaturi merg foarte bine si niste castraveciori murati.

Poze

Tochitura din organe de porc, poza 1Tochitura din organe de porc, poza 2


Comentarii (43):

18/06/2017

Am facuto si eu o bunatate nota 10

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/08/2014

Mi-au ramas de la un gretar rinichi si ficat de vita si cotlet si ceafa de porc...a iesit o tochitura de senzatie...nu am avut cimbru dar am pus putin sovarf (oregano) cules in vacanta prin apropierea Rucar-ului, plus 2-3 frunze de dafin PS: FARA vegeta/delikat/etc

PS2: pt "atot cunascatorii in ale gatitului"comentatori de mai jos care nu au auzit de tochitura de organe (macelareasca) : daca nu stiti despe ce vorbiti nu va dati cu parerea aiurea, mai ales ca bucataria/gatitul nu sunt stiinte fixe. Gatesti ce iti place...si cum iti place.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
19/12/2013

Am incercat-o. E delicioasa, dar..... in loc de ficat, cred ca ar merge splina, pt a a avea aceeasi textura.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/11/2013

Mancare sanatoasa nene nu jucarie

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/11/2017

Mare adevar grait-a gura ta. Sa fiew untr-un ceas bun ! Promit sa o fac cat mai curand !

(0) (0) Abuz
22/10/2016

Delicioasa.

(0) (0) Abuz
22/03/2015

Acum incerc reteta, apoi revin cu, comentarii

(0) (0) Abuz
19/03/2015

Ceapa e mai bine tăiată solzișori subțiri. Ficatul 10 minute ținut în lapte rece înainte de a-l pune la prăjit și rinichii cu 2 ore înainte curățați tăiați bucăți și puși în apa cu oțet. Schimbat apa la o oră. În rest totul ok

(0) (0) Abuz
10/01/2015

Cea mai tareeeee!!!

(0) (0) Abuz
27/12/2014

Foarte buna

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Humus din linte rosie
Humus din linte rosie
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Trandafiri din mere
Trandafiri din mere
4 porții
45 min
Foarte ușor
Rețetă Tochitura din carne de vita
Tochitura din carne de vita
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tochitura din maruntaie de pui
Tochitura din maruntaie de pui
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tochitura de porc (reteta video)
Tochitura de porc (reteta video)
3 porții
35 min
Ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateCulorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si SalateO delicatesa din antichitate – sparanghelulO delicatesa din antichitate – sparanghelulLoboda si stevia, sanatatea din natura!Loboda si stevia, sanatatea din natura!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: