Petitchef

Tochitura moldoveneasca

Felul principal
3 porții
10 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
500 g pulpa de porc

300 g carnati afumati (din pacate eu nu i-am avut)

200 g slanina (idem)

3 linguri untura (sau ulei)

1 pahar vin alb sec

4-5 catei usturoi

3 linguri pasta de tomate (optional)

sare,piper,boia de ardei dulce,cimbru,dafin

200 ml apa (sau supa)

200 ml vin sec

mamaliguta

1 ou pentru fiecare

Preparare

  • Nu mai mancasem de multi ani o tochitura,iar gerul de afara parca cerea si el niste mamaliguta fierbinte cu o carne de porc bine fripta care ti se topeste-n gura si niste branza de burduf,cu un ochi si alaturi niste muraturi.Deja v-am facut pofta,asa-i ? Si ca o moldoveanca 100% ce sunt,m-am gandit ca e rusinica sa nu fac o tochitura ca-n Moldova.Variante sunt multe,de la adaos de ceapa,rosii,ardei,ciuperci etc , pana la altele mai gogonate. De obicei se adauga si carnati,insa cum eu locuiesc in Italia,am incercat de data asta sa ma adaptez cu ce am avut.Si asa am fost norocoasa sa am muraturi de acasa si branza de burduf.Stim cu totii ca nu exista reteta perfecta sau exacta,si ca gusturile nu se discuta,insa eu de un lucru sunt sigura: tochitura asta a fost bunnnaaa,dar buuunnaa rau !!!!

    Punem untura in ceaun,iar cand s-a incins adaugam slanina daca o avem si pulpa de porc taiata cubulete.Amestecam bine,pana slanina incepe sa se topeasca iar carnea se albeste pe toate partile.

    Acum adaugam supa sau apa,sare,piper si condimentele dorite, jumatate din usturoiul tocat marunt, si lasam sa fiarba pana se evapora tot lichidul si incepe sa sfaraie din nou.Acum punem si carnatii ,si 1-2 foi de dafin udate si stoarse pentru a evita arderea lor in uleiul incins.

    In acest punct verificam carnea.Daca e destul de patrunsa,trecem la etapa urmatoare,daca nu,mai punem un pahar de apa sau supa si lasam pana la evaporarea completa.

    Mai lasam putin si stingem cu un pahar de vin sec de calitate (eu am pus alb) , si punem si restul usturoiului si pentru cine vrea putina culoare si putin sos peste mamaliguta,punem si 3 linguri de pasta de tomate diluata cu putina apa.

    Amestecam bine si lasam sa scada acoperind partial cu un capac.

    Facem mamaliguta, dupa gustul fiecaruia.Traditia o cere cu o consistenta mai tare.
    Pregatim tigaia cu ulei,pentru ochiuri.

    Intindem toate farfuriile si trecem la impartit: cu o lingura punem mamaliguta in fiecare farfurie,(sau o punem intr-un castronel uns cu putin ulei si o rasturnam pe farfurie) deasupra ei,in mijloc,punem cate un ochi,abia facut.
    In jurul mamaligutei punem carnea,iar in jurul oului branza de burduf,feta sau telemea.Ar fi fost minunati si niste carnaciori, de asta am si dat reteta originala,eu m-am adaptat doar.

    Ornam cu o frunzulita de patrunjel si servim cu muraturi si cui ii place,un pahar de vin rosu.

    Cand am terminat de mancat si am inceput sa primesc complimente m-am mai simtit o data mandra ca sunt moldoveanca.



Comentarii (180):

Zgripcea, 17/11/2017

Super mai ajutat la proiect.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/03/2017

MInunata

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/11/2016

FOARTE DELICIOASA!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/07/2015

Foarte buna am gatito

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
dumitru_a2014
dumitru_a2014, 16/04/2015

Buuuuuuuunnnn!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/03/2015

Invata Acum GRATUIT Sa Faci Bani cu un Sistem Foarte Simplu
Sistemul The Pirate Trader iti arata Absolut Gratuit cum sa faci bani
online cu o metoda foarte simpla si legala. Intra acum pe site:
www.thepiratetrader.ro/aff051.html

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/03/2015

Am gatit de multe ori aceasta tochitura,este super si daca servesti 50ml palinca de zalau pemtru o digestie mai buna

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/03/2015

Delicios, perfect!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/12/2014

Suna bn.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
15/02/2014

Si eu voi face zilele urmatoare cu niste prieteni

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Banh bao
Banh bao
6 porții
2h20m
Dificil
3.2 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
Rețetă Creveti crocanti in foaie de placinta
Creveti crocanti in foaie de placinta
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tochitura moldoveneasca
Tochitura moldoveneasca
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tochitura moldoveneasca
Tochitura moldoveneasca
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tochitura moldoveneasca
Tochitura moldoveneasca
3 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: