Petitchef

Vinete umplute cu carne

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Vanata se spala,se sterge,se taie in jumatate pe lungime si fiecare jumatate se scobeste de miez.
  • Se stropesc cu zeama de lamaie , se presara putina sare pe fiecare bucata in parte si se lasa cca 10-15 minute pentru a se inmuia putin,dupa care se clatesc si se lasa la zvantat.
  • Intr-o tigaie se toarna 1-2 linguri de ulei de masline ,se adauga carnea tocata amestecata cu ceapa,usturoiul,miezul rezultat de la vanata tocate in prealabil la blender.
  • Spre sfarsit adaugam o lingurita de bulion,mararul tocat, sare si condimente dupa gust.Cu aceasta compozitie umplem vinetele pe care le asezam intr-un vas de yena uns in prealabil bine cu ulei de masline , turnam sosul format din vin si suc de rosii si introducem tava la cuptor.
  • Cand au inceput sa se rumeneasca adaugam oul batut deasupra vinetelor,iar la sfarsit presaram cascavalul ras si mai le lasam putin la cuptor pentru gratinare.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Vinete umplute cu carne, poza 1
Vinete umplute cu carne, poza 2
Vinete umplute cu carne, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

20/07/2013

Delicios

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete umplute la cuptor
Vinete umplute la cuptor
4 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Vinete umplute (la cuptor)
Vinete umplute (la cuptor)
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Vinete umplute la cuptor
Vinete umplute la cuptor
6 porții
1 oră
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Rosii umplute - simplu si gustos
Rosii umplute - simplu si gustos
6 porții
1 h 25 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Vinete tempura
Vinete tempura
6 porții
1 h 19 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
Rosii umplute cu ton, crema de branza si masline
4 porții
10 min
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Cine nu iubeste salata de vinete? Cine nu iubeste salata de vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete? Si noi ce mai pregatim cu...vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.