Petitchef

Tortul de ziua mea

Desert
10 porții
20 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10
6 albusuri,

1 lingura apa,

150 g zahar,

4 linguri migdale macinate,

3 linguri pline faina.

500 g iaurt de fructe de padure,

100 g zahar pudra,

250 ml frisca,

20 g gelatina ,

visine din compot.


Crema 2:

6 galbenusuri

200 g zahar,

zeama de la o portocala ,

250 g mascarpone ,

500 ml frisca

25 g gelatina.

Preparare

  • Iaurtul l-a amestecat cu zaharul pudra si am frecat pana s-a topit zaharul,a pus frisca batuta nu foarte tare si am amestecat , a adaugat visine ,nu le-a cantarit dar a pus jumatete dintr-un borcan mare de compot , peste gelatina a adaugat 5 lg suc din compotul de visine,a pus pe abur pana s-a topit ,am luat doua linguri din crema si a amestecat cu gelatina ,apoi cu toata compozitia.
  • Blatul l-a taiat in doua ,o parte a pus in forma rotunda cu inel in care l-a si copt si a stropit cu putin suc din compot desii nu e nevoie pentru ca blatul e destul de moale in mijloc am facut un inel din folie de aluminiu si a pus toata compozitia de crema,am dat la frigider si m-a ocupat intre timp de a doua crema.
  • Galbenusurile se freaca cu zaharul pana se desfac ,a pus zeama de portocala si apoi a pus pe abur pana incepe compozitia sa se ingroase ...se lasa apoi la rece si se mai amesteca din cand in cand.
  • Se mixeaza branza mascarpone ,apoi se amesteca cu crema de oua rece. Frisca se bate , se adauga in crema si se amesteca pana se incorporeaza a mai strans zeama de la o portocala si am adaugat la compozitie gelatina dizolvata la fel ca si la prima crema in 5-6 lg de apa de data asta,se ia din crema 2 linguri si se amesteca cu gelatina ,apoi se adauga la toata crema.
  • A scos tortul de la rece si a dat la o parte usor folia de aluminiu ,apoi a pus toata crema peste cea de iaurt si pe margine ,a inchis cu capacul de blat si a dat la rece .
  • Aici a pus tortul pe platou ,apoi a facut o glazura de ciocolata ,a pus deasupra si a lasat sa curga cum a vrut ea si pe margine ,apoi a ornat cu fulgi de migdale partea de sus si pe marginea tortului cu napolitane in ciocolata,care mi s-au parut tare de efect si m-au scutit de mai mult ornat.
  • A fost o zi calda si cu mult soare ,asa ca am scos si tortul la o sedinta foto in balcon, si feliuta delicioasa...va pup cu drag.

Poze

Tortul de ziua mea, poza 1Tortul de ziua mea, poza 2Tortul de ziua mea, poza 3





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tortul de revelion
Tortul de revelion
8 porții
1h30m
Foarte ușor
Rețetă Ziua si noaptea
Ziua si noaptea
8 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort snickers, de ziua lui dani
Tort snickers, de ziua lui dani
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tiramisu cu zmeura - petitchef
Tiramisu cu zmeura - petitchef
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Cele mai servite cocktailuri de Ziua IndragostitilorCele mai servite cocktailuri de Ziua Indragostitilor

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: