Petitchef

Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie

Desert
10 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 10

Pentru aluatul fraged:

200 g. faina

1 lingurita rasa praf de copt

60 g. zahar

1 pliculet zahar vanilat

1 praf de sare

1 ou

125 g. unt rece


Pentru crema:

150-180 g. gem de piersici

450 ml. lapte

1 plic praf de budinca de vanilie

50 g. zahar

3 foi gelatina sau 5 g. gelatina granule

100 ml. frisca lichida

200 g. crema de branza Mascarpone/Exquisa/Philadelphia


Pentru ornat:

100 ml. frisca lichida

1 pliculet intaritor de frisca

200 g. ciocolata cu lapte

cirese glasate sau din cocktail

Preparare

  • Se coc ruladele, se umplu cu gem si se lasa la rece. Se feliaza apoi in bucati potrivite si se dau deoparte.
  • Se prepara aluatul fraged:
    Praful de copt se amesteca cu faina si se cerne intr-un castron. Se adauga unt in fulgi , se framanta rapid cu mainile, se adauga zahar , sare si oul intreg. Nu insistati prea mult cu framantatul, deoarece caldura mainilor nu e pe placul acestui tip de aluat.
  • Se infasoara apoi in folie transparenta de bucataie si se da la frigider (minim) 30 de minute.
  • Se infaineaza suprafata de lucru si se intinde aluatul:
    Mie, planseta asta de la Tupperware mi-a fost de mare ajutor, avand deja conturat diametrul la care trebuia sa intind aluatul, dar nu va faceti griji, se poate intinde la fel de usor si fara.
  • Aveti nevoie de un "cerc" de aluat cu diametrul de 26 cm., adica exact atat cat are forma, si pe care il puteti obtine daca il intindeti intre doua folii . Asamblarea tortului:
    Se unge blatul fraged cu gem de piersici, se aseaza in jurul lui inelul (cel detasabil, al tortului) si se aseaza ruladele, unele langa altele: La final, toata suprafata blatului trebuie sa fie acoperita cu rulade. Se face budinca de vanilie, asa cum o faceti in mod obisnuit. O lasati sa se raceasca bine.
    Se rup foitele de gelatina in jumatate si se pun la inmuiat in apa rece. Se bate frisca lichida, dar nu foarte tare, ci doar pana cand prinde consistenta. Asta este un truc foarte valoros :P, datorita caruia crema devine mai spumoasa.
  • Asamblarea tortului:
    Se unge blatul fraged cu gem de piersici, se aseaza in jurul lui inelul (cel detasabil, al tortului) si se aseaza ruladele, unele langa altele: La final, toata suprafata blatului trebuie sa fie acoperita cu rulade. Se face budinca de vanilie, asa cum o faceti in mod obisnuit. O lasati sa se raceasca bine.
    Se rup foitele de gelatina in jumatate si se pun la inmuiat in apa rece. Se bate frisca lichida, dar nu foarte tare, ci doar pana cand prinde consistenta. Asta este un truc foarte valoros :P, datorita caruia crema devine mai spumoasa.
  • Amestecati crema de branza cu budinca si frisca.Topiti gelatina la bain-marie sau microunde. In cateva secunde e gata, nu o lasati mai mult si in niciun caz nu o lasati sa fiarba, fiindca isi va pierde calitatile de inchegare. Puneti o lingura, doua de crema in gelatina topita si amestecati bine, si de-abia apoi amestecati cele doua compozitii . Turnati crema rezultata peste "blatul" din rulade. Introduceti forma la frigider pentru minim 5 ore sau cel mai bine, pana a doua zi cand va arata asa. Bateti frisca cu intaritorul de frisca; puneti deoparte 4, 5 linguri pentru avelinele de frisca de mai jos. Se acopera marginile tortului cu frisca.

Poze

Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie, poza 1Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie, poza 2Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie, poza 3Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie, poza 4Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie, poza 5Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie, poza 6


Comentarii:

22/10/2016

Această rețetă este super delicioasă!!!

(0) (0) Abuz
09/03/2013

Frumos

(0) (0) Abuz
21/11/2011

Multumim, foarte buna

(0) (0) Abuz
10/09/2011

Foarte ingenios si cred ca si delicios.Vreau sa-l fac si eu.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu crema de sampanie si capsuni
Tort cu crema de sampanie si capsuni
12 porții
1h40m
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort-rulada cu crema de iaurt si portocale
Tort-rulada cu crema de iaurt si portocale
10 porții
1h5m
Ușor
4.9 / 5
Rețetă Tort cu rulada
Tort cu rulada
8 porții
10 ore
Dificil
3.8 / 5
Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: