Petitchef

Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie

Desert
10 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Pentru aluatul fraged:

Pentru crema:

Pentru ornat:

Preparare

  • Se coc ruladele, se umplu cu gem si se lasa la rece. Se feliaza apoi in bucati potrivite si se dau deoparte.
  • Se prepara aluatul fraged:
    Praful de copt se amesteca cu faina si se cerne intr-un castron. Se adauga unt in fulgi , se framanta rapid cu mainile, se adauga zahar , sare si oul intreg. Nu insistati prea mult cu framantatul, deoarece caldura mainilor nu e pe placul acestui tip de aluat.
  • Se infasoara apoi in folie transparenta de bucataie si se da la frigider (minim) 30 de minute.
  • Se infaineaza suprafata de lucru si se intinde aluatul:
    Mie, planseta asta de la Tupperware mi-a fost de mare ajutor, avand deja conturat diametrul la care trebuia sa intind aluatul, dar nu va faceti griji, se poate intinde la fel de usor si fara.
  • Aveti nevoie de un "cerc" de aluat cu diametrul de 26 cm., adica exact atat cat are forma, si pe care il puteti obtine daca il intindeti intre doua folii . Asamblarea tortului:
    Se unge blatul fraged cu gem de piersici, se aseaza in jurul lui inelul (cel detasabil, al tortului) si se aseaza ruladele, unele langa altele: La final, toata suprafata blatului trebuie sa fie acoperita cu rulade. Se face budinca de vanilie, asa cum o faceti in mod obisnuit. O lasati sa se raceasca bine.
    Se rup foitele de gelatina in jumatate si se pun la inmuiat in apa rece. Se bate frisca lichida, dar nu foarte tare, ci doar pana cand prinde consistenta. Asta este un truc foarte valoros :P, datorita caruia crema devine mai spumoasa.
  • Asamblarea tortului:
    Se unge blatul fraged cu gem de piersici, se aseaza in jurul lui inelul (cel detasabil, al tortului) si se aseaza ruladele, unele langa altele: La final, toata suprafata blatului trebuie sa fie acoperita cu rulade. Se face budinca de vanilie, asa cum o faceti in mod obisnuit. O lasati sa se raceasca bine.
    Se rup foitele de gelatina in jumatate si se pun la inmuiat in apa rece. Se bate frisca lichida, dar nu foarte tare, ci doar pana cand prinde consistenta. Asta este un truc foarte valoros :P, datorita caruia crema devine mai spumoasa.
  • Amestecati crema de branza cu budinca si frisca.Topiti gelatina la bain-marie sau microunde. In cateva secunde e gata, nu o lasati mai mult si in niciun caz nu o lasati sa fiarba, fiindca isi va pierde calitatile de inchegare. Puneti o lingura, doua de crema in gelatina topita si amestecati bine, si de-abia apoi amestecati cele doua compozitii . Turnati crema rezultata peste "blatul" din rulade. Introduceti forma la frigider pentru minim 5 ore sau cel mai bine, pana a doua zi cand va arata asa. Bateti frisca cu intaritorul de frisca; puneti deoparte 4, 5 linguri pentru avelinele de frisca de mai jos. Se acopera marginile tortului cu frisca.


Poze

Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie
Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie - poza 2
Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie - poza 3
Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie - poza 4
Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie - poza 5
Tort cu rulada de capsuni si crema de vanilie - poza 6

Întrebări:




Comentarii:

22/10/2016

Această rețetă este super delicioasă!!!

(0) (0) Abuz
09/03/2013

Frumos

(0) (0) Abuz
21/11/2011

Multumim, foarte buna

(0) (0) Abuz
10/09/2011

Foarte ingenios si cred ca si delicios.Vreau sa-l fac si eu.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort flan cu vanilie
Tort flan cu vanilie
6 porții
2 ore
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata petitchef
Tort cu mousse de ciocolata petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează