Petitchef

Tort cu crema de branza mascarpone

Desert
10 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

10

Blat:

Crema:

Glazura:

Preparare

  • Se bat pt blat albusurile cu zaharul si un varf de sare ,pana stau batz ,apoi se pun galbenusuriletot cate o lingura din compozitia de galbenus si una de apa ,batand in continuare ,iar una de galbenus si una de apa,pana punem toata apa si compozitia de galbenus,la sfarsit adaugam faina cernuta si nu mai batem,doar amestecam de sus in jos incet sa nu se lase spuma,pana se incorporeaza toata faina Ungem cu ulei(unt) o forma rotunda cu diametrul de 25cm ,punem hartia de copt si turnam compozitia de blat ,apoi nivelam si dam la cuptorul incins bine dinainte.
  • La crema ,mixam frisca,cat sa nu curga,sa fie putin mai moale ca se mai intareste de la branza,o amestecam cu aceasta si cu portocala taiata cubulete.Punem blatul racit inapoi in forma rotunda turnam deasupra crema de branza si dam la frigider30min la rece ,a puso la congelator si am lasato mai putin.
  • La glazura amestecam gelatina cu zaharul si cu 500ml apa,eu am pus si putin colorant roz sa fie mai intensa culoarea,apoi punem pe foc pana observam ca se ingroasa putin si o turnam peste crema de branza,o dam din nou la frigider,eu am uitat ,riscati sa vi se topeasca ciocolata,dupa care se scoate inelusul de la tava de copt.
  • Pentru marginea din ciocolata,o topim pe abur,masuram cu o sfoara,diametrul tortului,apoi inaltimea lui si decupam dintr-o hartie de copt,o fasie cat e marginea tortului de inalta si cat circumferinta lui,o punem pe masa si cu o pensula o ungem pe toata suprafata cu ciocolata topita ,apoi o luam rapid si o aplicam pe marginea tortului cu ciocolata spre interior,spre tort ,tehnica a invatato de la Giovanna.
  • A uitat ca din pasta de zahar am facut un trandafir alb si l-a pictat cu gel roz si a facut doua frunzulite verzi,imi pare rau ca n-au iesit culorile ca in realitate.


Poze

Tort cu crema de branza mascarpone
Tort cu crema de branza mascarpone - poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tort de halloween cu glazură diabolică
Tort de halloween cu glazură diabolică
8 porții
2 ore
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort cifra
Tort cifra
6 porții
2 h 12 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Tort simplu de ciocolată
Tort simplu de ciocolată
8 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
Tort exotic cifra - cu mango si fructul pasiunii
8 porții
1 h 2 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
Tort negresa cu unt de arahide si biscuiti oreo
8 porții
2 h 40 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
Tort padurea neagra - reteta pas cu pas
8 porții
3 h 20 m
Dificil
4.8 / 5

Articole conexe

Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează