Ingrediente: 200 gr paste (aici pappardelle) 100 gr ricotta 100 gr somon afumat 1 șalotă (mică) smântână lichidă (sau puțin lapte) ulei de măsline extra virgin...
Ingrediente: 300 g de paste tip spaghete 200 g somon putin suc de lamaie 2 lg smantana lichida sos de marar Pentru sosul de marar: 1 legatura de marar proaspat...
Ingrediente: 400 g paste spirale cu ou (se pot face si cu alt tip de paste, dar acestea sunt mai aspectuase cand formeaza crusta deasupra) 4 oua 300-400 g...
Ingrediente: – paste ( spaghete, spirale sau penne) – somon afumat (eu am avut 100 g) – 200 ml smantana de gatit – 2 lingurite capere – coaja rasa de la o...
Preparata cu branza si stafide, cu fructe de padure, cu mere si scorţisoara, sau cu carne, placinta are in spate o istorie de mii de ani. Placinta cu branza sau cu orice umplutura este un preparat culinar facut din foi de aluat in care se pune o umplutura, se...
Ingrediente: 400 g paste 400 g carne de pui ( piept, pulpe sau aripi) 300 g smantana 1 lingura de faina usturoi sare, piper, boia 1 lingurita marar taiat ulei
Ingrediente: 200 g penne 100 g boabe de fasole rosie, din cutie, bine scurse si spalate cu apa 100 g ciupercute, din cutie, bine scurse si taiate in jumatate 1...
Ingrediente: cca 400 g carne de vita+porc un ou ceapa un morcov patrunjel marar 3-4 linguri de parmezan ras o felie de piine inmuiata si scursa de apa un catel...
Pregatirile pentru Pasti incep in Joia Mare, cand se vopsesc ouale, se fac cozonacul, multe dulciuri si mancaruri traditionale: drob, pasca. Cel mai raspandit obicei crestin de Pasti este vopsirea de oua rosii, a caror prezenta este obligatorie pe masa de Pasti, ele...
Ingrediente: 500 g carne de porc taiata cubulete, 1 kg ciuperci champignon, 100 g unt, 2-3 linguri cu faina, 200 ml smantana, 2-3 catei de usturoi, 1 lingura...
Ingrediente: pt garnitura: 1/2 kg ciuperci albe(champignion) 1/2 kg ardei gras 200 g altfel de ciuperci la alegere(bureti ,zgarciogi etc) 2-3 cepe 2-3 rosii 1...
Ingrediente: 400 g fasole verde, 200 g paste 200 g creveti 2-4 linguri de marar 2 linguri de otet de vin 1 lingurita suc de lamaie 100 g cascaval sau branza...
Ingrediente: 100 ardei copti, taiati bucatele 100 g peste afumat, curatat de oase si piele si rupt bucatele 160 g fusilli uscate 50 g masline verzi umplute 1...
Ingrediente: 800 - 1000 g carne de vitel, taiata cubulete ardei gras, rosu, taiat julien 1 pastarnac, taiat julien 1 carota, data pe razatoarea cu dinti mici 2...
Ingrediente: 200 g paste 100 g sunca ceapa mica 2 catei de usturoi 100 g mazare scursa putin unt ulei de masline 50 ml supa 50 ml smantana marar tocat sare piper
Ingrediente: 1/2 pachet de spaghete aprox 400 g creveti cruzi fara crusta 3 linguri de unt 2 linguri ulei de masline extra virgin 5 catei de usturoi tocati...
Ingrediente: 300 g tagliatele 4 pulpe de pui dezosate 8 buc ciuperci proaspete 20 ml ulei de masline 100 ml smantana 1 galbenus de ou 1 leg marar sare, piper,...
Ingrediente: 2 portii 200-250 g de penne o conserva de rosii (fara coaja) 100 g de branza feta o ceapa mica ulei de masline marar sau patrunjel uscat (depinde...
Ingrediente: 6 Bucați de file de pangasius 1 Pachet paste cu fierbere în 5 min 4 Cutii mici de bulion concentrat Apă câtă trebuie O lingura de margarină 2...
Ingrediente: 500 g paste fussili 300 g iaurt 100 g maioneza 200 g porumb 200 g mazare 200 g piept pui 1 ceapa mare tocata 150 g castraveti murati taiati...