Petitchef

Castraveti in otet pt. iarna

Altele
4 porții
15 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
10 kg.de castraveti


Prima etapa:

cata apa cere sa-i acopere in totalitate,

2 pumni de sare neiodata


Etapa a doua:

5 litri de apa,

2 lg.mari de lemn cu sare grunjoasa

4radacini de hrean,

1 conservant,

5 crengute mari de cimbru,

5 crengute mari de marar,

1 pachet boabe de mustar,

1 pachet,boabe de piper,

1 pachet foi de dafin,

50 de frunze de visin,

4 cepe,1 capatana de usturoi,

10 ardei iuti,

7 lg.de zahar,

150 ml.de otet

Preparare

  • La prima etapa se pune la fiert apa,adaugam sarea si compozitia rezultata,asa clocotita,o turnam peste castravetii,spalati si asezati intr-o cratita mare,cat sa-i acopere,apa,apoi se pune o greutate peste ei sau o alta caratita cu apa cat sa-i tina pe toti dedesuptul apei si se lasa asa pana in cealalta zi.
  • La etapa a doua se sterilizeaza 4 borcane de trei litri se aseaza pe fundul lor,crengute de cimbru,foi de dafin,frunze de visin,se scot castravetii din saramura si se aseaza un rand pe fundul borcanului,apoi se pun bucati de hrean pe margini,ardei iuti,ceapa,usturoiul,pe urma se pune celalalt rand de castraveti,a uitat sa spun ca trebuie sa-i puneti inghesuiti unul langa celalat,iar bucati de hrean pe margini,ardei iuti,iar deasupra turnam boabe de mustar,de piper si din crengutele de marar facem un pod,adica le asezam in cruce peste castraveti,ca atunci cand turnam zeama sa ramana dedesuptul ei,Separat intr-o cratita pe foc se pune apa,la fiert impreuna cu,zaharul,conservantul, sarea si otetul si se gusta,a dat cantitati aproximative,daca mai trebuie sare,otet sau zahar se mai pune la fiecare cum i place,aceasta zeama se toarna fierbinte, cat sa nu se sparga borcanele,peste castraveti.
  • Se acopera cu o hartie si se lasa pana a doua zi apoi se pune folie de aluminiu,intre doua foi de celofan si se leaga,daca sunt cu filet le capsati.



Comentarii:

30/07/2014

De ce se oparesc castravetii inainte de a-i pune in borcane?

(0) (0) Abuz
02/10/2013

Iam pus anul trecut dupa aceasta reteta...excelenti si picanti au tinut pina in iunie..nota max...pentru reteta

(0) (0) Abuz
07/09/2013

Cam complicata, dar e ok

(0) (0) Abuz
23/07/2013

Am sa o incerc anul aesta

(0) (0) Abuz
22/07/2013

Okl

(0) (0) Abuz
07/06/2013

PERFET DE BUNE SUNT..

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tian cu legume
Tian cu legume
4 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Ulei picant
Ulei picant
1 porții
5 min
Foarte ușor
Rețetă Parmentier de canard
Parmentier de canard
4 porții
1h5m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Castraveti, dovlecei, vinete, gogonele in otet fara sare
Castraveti,dovlecei,vinete,gogonele in otet fara sare
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Castraveti marinati cu otet(bulgaresti)
Castraveti marinati cu otet(bulgaresti)
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Castraveti la otet
Castraveti la otet
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele coapte, un desert clasic de iarna!Merele coapte, un desert clasic de iarna!Turta dulce - Simbolul Sarbatorilor de IarnaTurta dulce - Simbolul Sarbatorilor de IarnaTopul fructelor de iarnaTopul fructelor de iarna

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: