Petitchef

MANCARICA DE URZICI

Altele
8 porții
15 min
30 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • 1. Mai intai curatam si spalam bine urzicile , in apa rece ( pentru ca e posibil sa mai gasim tije mai groase, paie, pamant ).
    2. Intr-o oala in care fierbe apa cu sare, punem la fiert si urzicutele gata spalate, dar in momentul in care apa clocoteste; se lasa asa la fiert cca 15-20 min ( pana cand sunt bine patrunse ).
    3. Urzicile fiert se stercoara de zeama ( din care insa mai pastram o cescuta pentru a lega mancarica ), apoi se pun in blender si se mixeaza bine ( mama se folosea inainte de lingura de lemn- freca bine de tot piureul de urzicute si punea si o lingurita de malai ).
    4. Piureul de urzicute se potriveste de gust , adaugand sare sau delikat, si, tot in acest moment adaugam o lingura de faiana si o omogenizam bine in acest amestec.
    5. Intre timp , trebuie ca pe foc sa fi pus la calit o ceapa maricuta, iar in momentul cand aceasta e rumenita vom adauga piureul de urzici peste si, in fir subtire , incorporam si ceasca cu zeama oprita.
    6. Mai lasam acest amestec pe foc mic cca 10 min , apoi adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunt, marunt ! servim mancarica cu mamaliguta si un ou prajit ( daca nu tineti cumva post). Mie imi place ca aceasta mancare sa o insotesc si cu un sos de hrean ( dar din pacate nu am avut azi...poate data viitoare).

Rețete inrudite

YouTube

Timballo vegano


Poze

MANCARICA DE URZICI
MANCARICA DE URZICI - poza 2
MANCARICA DE URZICI - poza 3

Întrebări:




Comentarii (21):

costi1960, 03/02/2016

Fara faina si Delikat !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/03/2015

Superrrrrrrrrrrrrrrrr

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/12/2015

Prin pregatire "urzicutele" s-au transformat in urzici normale. Cam multe diminutive, inclusiv prenumele tau! Pana si ceapa e "maricuta"; adica "ceputa mare". Doar asa "mancarica" place fetelor!

(0) (0) Abuz
06/02/2015

Super buna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
05/05/2014

Super

(0) (0) Abuz
06/04/2014

Ok

(0) (0) Abuz
04/04/2014

Excelente !

(0) (0) Abuz
24/03/2014

Asa am sa le fac si eu. Multumesc.

(0) (0) Abuz
23/03/2014

Fffffffffffffffffff bun

(0) (0) Abuz
15/03/2014

E super ok

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 3

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tartă tatin cu șalotă și feta
Tartă tatin cu șalotă și feta
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Timballo vegano
Timballo vegano
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Bento vegan
Bento vegan
1 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează