Petitchef

CASTRAVETI IN SARAMURA

Altele
6 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Legumele se spala,se curata si se taie,cele care necesita asta. Se aseaza in borcan castravetii alternand cu felii de morcov,catei de usturoi,feliute de hrean,telina,etc.In gura borcanului se pune floare de marar si crengute de visin.
  • Se masoara cat lichid este necesar. Se face o saramura fierbinte care se toarna in borcan,peste legume. Puneti borcanul pe o lama de cutit,aceasta va lua din caldura si va evita spargerea borcanului.
  • Daca borcanul are capac cu filet,punen capacul doar de forma,fara sa filetam,daca nu are capac punem o farfurioara deasupra si lasam asa pana a doua zi.
  • A doua zi,scurgem saramura din borcan,o infierbantam iar si o turnam peste castraveti.Acum filetam bine capacul sau legam cu ceolofan deasupra,in functie de borcan.
  • Timp de cateva zile zeama va fi tulbure,semn ca a inceput fermentatia.Dupa ce fermentatia ia sfarsit,saramura incepe sa se limpezeasca incet.


Poze

CASTRAVETI IN SARAMURA
CASTRAVETI IN SARAMURA - poza 2
CASTRAVETI IN SARAMURA - poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salată crocantă de castraveți și cartofi
Salată crocantă de castraveți și cartofi
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Mâncare de linte cu cârnați de morteau
Mâncare de linte cu cârnați de morteau
20 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
Ragoût de dovlecei - perfect pentru a însoți pastele
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează