Petitchef

Castraveti in saramura

Altele
6 porții
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
castraveti

sare grunjoasa

telina radacina si frunze



floare de marar

crengute de visin

si dupa placerea fiecaruia felii de morcov,ardei gras.

Preparare

  • Legumele se spala,se curata si se taie,cele care necesita asta. Se aseaza in borcan castravetii alternand cu felii de morcov,catei de usturoi,feliute de hrean,telina,etc.In gura borcanului se pune floare de marar si crengute de visin.
  • Se masoara cat lichid este necesar. Se face o saramura fierbinte care se toarna in borcan,peste legume. Puneti borcanul pe o lama de cutit,aceasta va lua din caldura si va evita spargerea borcanului.
  • Daca borcanul are capac cu filet,punen capacul doar de forma,fara sa filetam,daca nu are capac punem o farfurioara deasupra si lasam asa pana a doua zi.
  • A doua zi,scurgem saramura din borcan,o infierbantam iar si o turnam peste castraveti.Acum filetam bine capacul sau legam cu ceolofan deasupra,in functie de borcan.
  • Timp de cateva zile zeama va fi tulbure,semn ca a inceput fermentatia.Dupa ce fermentatia ia sfarsit,saramura incepe sa se limpezeasca incet.

Poze

CASTRAVETI IN SARAMURA, poza 1CASTRAVETI IN SARAMURA, poza 2CASTRAVETI IN SARAMURA, poza 3

Întrebări:






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Linte spaniola
Linte spaniola
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Midii cu cartofi prajiti
Midii cu cartofi prajiti
2 porții
1h10m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Castraveti la otet
Castraveti la otet
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Castraveti murati pentru iarna
Castraveti murati pentru iarna
4 porții
15 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Castraveti la borcan dulci acrisori
Castraveti la borcan dulci acrisori
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: