Petitchef

Eclere cu crema ganache si frisca

Altele
8 porții
35 min
7 h 25 m
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Cojile, cochilia eclerelor : puneti intr-o oala apa, untul, si sarea si lasati pe foc pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, dati oala deoparte de pe foc si adaugati faina toata odata.. Amestecati repede pana cand obtinetiun aluat omogen care se desprinde de pe peretii vasului. Lasati-o sa se racoreasca, amestecand din cand in cand (nu trebuie sa se raceasca de tot, trebuie sa fie doar calduta). Cand este calduta, incepeti sa adaugati ouale, pe rand. Nu se adauga urmatorul ou pana cand nu s-a integrat bine in compozitie oul adaugat deja. Continuati astfel pana terminati toate ouale si amestecati pana obtineti un aluat omogen, de consistenta unei creme groase. Cand ati obtinut consistenta potrivita (pasta trebuie sa-si pastreze forma) o puteti folosi pentru a prepara prajiturile. Se incalzeste cuptorul la 200° C.
    Tava mare de la aragaz se tapeteaza cu hartie de copt si se pune cu spritul, aluatul de marimea si grosimea unui deget. Se coc la 200 °C pentru primele 7-10 minute dupa care se lasa focul mai mic. Nu se deschide usa la cuptor in timpul coacerii. Timpul de coacere difera de la un aragaz la altul, etc. In principiu, aproximativ 30 de minute. Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca bine, dupa care se taie capacelele cu un cutit de paine bine ascutit.
    Crema ganache : ciocolata si frisca se pun intr-o cratita pe foc la bain-marie (atentie, cratita de deasupra sa nu atinga apa !) pana ce ingredientele se dizolva . Amestecati pentru omogenizare, fara sa se atinga punctul de fierbere .Se lasa la racit cateva ore (4-5 ore) dupa care cu ajutorul mixerului se bate bine impreuna cu untul la temperatura camerei , se adauga 100 g frisca si esenta de rom. Se mixeaza pentru omogenizare.
    Se umplu eclerele cu crema, apoi cu un strat de frisca si se glazureaza.
    Glazura de ciocolata : se amesteca ciocolata cu frisca si untul pe bain-marie pana se obtine o glazura fina ,fluida.
    Se pot glazura, optional, si cu gazura de ciocolata alba. Ingredientele sunt : 100-200 g ciocolata alba, 100 g frisca lichida, esenta de vanilie, 15 g unt.

Rețete inrudite

YouTube


Întrebări:




Comentarii:

28/10/2013

Ffffffffff bune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/12/2013

Sper sa iasa bn

(0) (0) Abuz
05/12/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
14/10/2013

F.bune

(0) (0) Abuz
14/10/2013

Eu fac des,va asigur ca sunt bune

(0) (0) Abuz
14/10/2013

Cred ca sint ffff bune

(0) (0) Abuz
14/10/2013

Mai bine poți aprecia după ce o prepare, nu-I așa? Fenia Driva

(0) (0) Abuz
14/10/2013

445minute timp de pregatire ,ai mai .......

(0) (0) Abuz
08/04/2013

Excelente!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca
Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca
Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca
8 porții
1 h 5 m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Eclere cu ciocolata Petitchef
Eclere cu ciocolata Petitchef
8 porții
2 h 5 m
Dificil
4.9 / 5
Rețetă Eclere cu zmeura si fistic
Eclere cu zmeura si fistic
8 porții
2 h 35 m
Dificil
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare! Torturi festive de sărbători Torturi festive de sărbători

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: