Petitchef

Eclere cu crema de nes,frisca si glazura de ciocolata

Desert
8 porții
50 min
1 oră
Ușor
241 Kcal
Mi-am dorit de multa vreme sa mai fac niste eclere si iata ca in acest weekend am si reusit pana la urma Chiar pot spune ca am avut un weekend productiv si ca am stat mai mult in bucatarie,ceea ce in cazul meu…mi-a facut foarte mult bine si m-a relaxat extrem.Mai facusem si in trecut eclere dar mini nu mari si am vrut sa incerc si asa mai mari cu aspect de cofetarie ca sa il numesc asa

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Am folosit pentru gogosele:

100 ml apa

100 ml ulei

200 gr faina

6 oua

Preparare

  • Se pune apa si uleiul la foc si cand incep sa fiarba se adauga faina si se amesteca continuu pana cand compozitia se desprinde de pe peretii oalei. Se lasa apoi la racit si cand s-a racit complet se adauga pe rand cele 6 oua si se amesteca bine dupa fiecare ou adaugat. Compozitia astfel obtinuta am pus-o intr-un pos cu un varf putin ondulat si am format gogosele/bastonase ca sa le spun asa,pe o tava tapetata cu hartie de copt FINO. Le-am dat la cuptor la foc mic pentru aproximativ 40 minute (depinde ce cuptor aveti,eu am aragaz obisnuit).
  • Pana gogoselele s-au copt am facut crema cu care am umplut eclerele

    400 ml lapte

    50 gr unt

    4 linguri faina

    100 gr zahar tos

    4 zahar vanilat

    o lingura de ness

    3 oua
  • Am pus la foc laptele,nesul,zaharul,untul si ouale ,am amestecat continuu pana a inceput sa fiarba si apoi am adaugat pe rand cate o lingura de faina pana cand am terminat cu toate 4. Am amestecat repede si cu forta ca sa nu faca cocoloase si apoi am dat crema la racit.
  • Gogoselele coapte si racite le-am taiat pe lung (inauntru ele sunt goale) am pus in interiorul fiecareia (tot cu posul) crema de nes,si pe margini frisca,am dat fiecare capacel printr-o glazura de ciocolata (ciocolata,grand cucina si miere) si asta a fost tot. Simplu si gustos.

    Pofta mare!
  • Mai multe retete gasiti pe blogul meu http://papabundetot.wordpress.com

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 86g
Calorii: 241Kcal
  • Carbo: 17.6g
  • Grăsimi: 15.3g
  • Grăsimi sat.: 2.6g
  • Proteine: 7.5g
  • Fibre: 1g
  • Zahăr: 0.7g
  • ProPoints: 7
  • SmartPoints: 7

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii



Comentarii (37):

16/02/2015

Bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/12/2013

Felicitari! sunt rumoase si gustoase! la multi ani pe 2014!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
28/11/2013

Excelenta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/10/2013

Foarte bune! le prepar mereu cu diverse umpluturi!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/08/2013

Ok adina

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/06/2013

Mi piaciono molto.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/06/2013

Sunt topita dupa eclere !!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/04/2014

Este execelenta aceasata retata :*

(0) (0) Abuz
05/04/2014

Supeeeeer

(0) (0) Abuz
20/02/2014

Bg

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Eclere cu ciocolata si crema de portocale
Eclere cu ciocolata si crema de portocale
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Eclere cu crema ganache si frisca
Eclere cu crema ganache si frisca
8 porții
8 ore
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Desert crema vegana
Desert crema vegana
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Eclere cu ciocolata Petitchef
Eclere cu ciocolata Petitchef
8 porții
2h5m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Eclere cu zmeura si fistic
Eclere cu zmeura si fistic
8 porții
2h35m
Dificil
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: