Petitchef

Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca

Altele
8 porții
30 min
35 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Ingrediente :

Pentru aluat : 500 ml apa, sare, 200 gr unt, 50 gr zahar, 300-350 f faina.

Pentru umplutura : 2 budinci de vanilie, lapte pentru budinci conform instructiunilor de pe ambalaj, 2 plicuri zahar vanilat, un varf de cutit de seminte de vanilie, 200 ml frisca lichida sau batuta, 50 gr unt.

Pentru glazura : 150 g ciocolata neagra, 50 gr unt, 100 gr frisca lichida, o lingura ulei arahide.

Preparare

  • Aluatul : Se pune untul la topit intr-o cratita pe foc. Cand s-a topit, se adauga apa. Dupa un clocot, cel mult doua, se pune faina toata odata. Se ia cratita de pe foc si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca un pic si se pun ouale, unul cate unul, dupa fiecare amestecandu-se bine. Compozitia nu trebuie sa fie tare, dar nici sa curga. Se tapeteaza tava mare de la aragaz cu hartie si se traseaza aluatul cu un sprit in ce forme doriti : mai mari, mai mici, rotunde. Se dau la cuptorul preincalzit si se lasa cca 30-40 minute, pana devin aurii. Sa nu se deschida usa cuptorului in timpul coacerii pentru ca se lasa cochiliile eclerelor. In timp ce cochillile se coc, se prepara crema astfel :
    se prepara budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj. Se lasa sa se raceasca si se mixeaxa cu frisca, vanilia zaharul vanilat si untul. Se mai pune zahar daca nu este destul de dulce.
    Cochillile eclerelor, cand sunt coapte, se lasa sa se raceasca bine si se taie capacelele doar pe jumatate. Se umplu cu crema. Apoi se prepara glazura : se topeste ciocolata pe bain-marie impreuna cu frisca lichida, untul si lingura de ulei. Se foloseste la glazurarea eclerelor, cat este fierbinte. Se dau eclerele la rece cateva ceasuri.

    http://deladcuisine.blogspot.com/



Comentarii (17):

Anda_Madalina, 10/05/2014

Cea mai proasta reteta. Cassandra, schimba-ti meseria!!

(0) (0) Abuz
03/03/2014

Foarte f f f f f buna

(0) (0) Abuz
01/02/2014

Super bune,am facut de multe ori,acum urmeaza sa fac iara pt.ziua taierii motului fiului meu!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
22/12/2013

Ai uitat sa scrii cate oua....

(0) (0) Abuz
20/12/2013

Sint bune si arata bine

(0) (0) Abuz
09/11/2013

Cate oua
se pun

(0) (0) Abuz
03/11/2013

Foarte vproaste

(0) (0) Abuz
04/10/2013

Bune si gustoase

(0) (0) Abuz
26/04/2013

Usor de facut,sper sa imi iasa si mie

(0) (0) Abuz
02/02/2013

Super

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca
Eclere cu crema de budinca de vanilie si frisca
8 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Eclere cu crema de budinca
Eclere cu crema de budinca
8 porții
1 oră
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.3 / 5
Rețetă Eclere cu ciocolata Petitchef
Eclere cu ciocolata Petitchef
8 porții
2h5m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Eclere cu zmeura si fistic
Eclere cu zmeura si fistic
8 porții
2h35m
Dificil
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branza10 Secrete pentru o frisca perfecta!10 Secrete pentru o frisca perfecta!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: