Petitchef

Eclere cu crema de vanilie

O prajitura foarte cunoscuta si indragita de toata lumea cred. Yummy !

Desert
8 porții
10 min
35 min
Ușor
461 Kcal

Ingrediente

8

Pentru crema:

Pentru glazura:

Cost estimat: 3.85 (0.48€/porție)

Preparare

  • Etapa 1 - Eclere cu crema de vanilie
    Cojile pentru eclere:

    Intr-o craticioara puneti apa la fiert impreuna cu uleiul si sarea.
    Amestecati faina cu zaharul vanilat
    Cand apa fierbe luati craticioara de pe foc si adaugati faina. Amestecati energic pana ce compozitia se desprinde cu usurinta de pe craticioara.
  • Etapa 2 - Eclere cu crema de vanilie
    Adaugati ouale pe rand, unul cate unul amestecand cu un mixer dupa fiecare, pana se incorporeaza.
  • Etapa 3 - Eclere cu crema de vanilie
    Cu lingura puneti compozitia intr-o punga sau posh si dati forma eclerelor intr-o tava tapetata cu hartie.
    Adaugati suficienta compozitie ca acestea sa nu va iasa foarte joase.
    Coaceti cojile la 180°C timp de 25 de minute.
  • Etapa 4 - Eclere cu crema de vanilie
    Crema de vanilie:

    Puneti ouale intr-o craticioara si le bateti bine. Adaugati zaharul si zaharul vanilat
  • Etapa 5 - Eclere cu crema de vanilie
    Turnati apoi faina si amestecati pana la omogenizare.
  • Etapa 6 - Eclere cu crema de vanilie
    Infierbantati laptele si il adaugati treptat peste compozitia preparata inainte.

    Puneti oala pe foc, adaugati esenta de vanilie si lasati sa se ingroase compozitia amestecand tot timpul pentru a nu se lipi.
    Cand compozitia s-a ingrosat suficient adaugati untul taiat si amestecati pana acesta s-a topit.
  • Glazura:

    Amestecati toate ingredientele si le puneti la bain Marie pana s-au topit.
    Puteti pune si direct pe foc insa cu mare grija sa nu se incinga foarte tare. Luati de pe foc atunci cand ciocolata incepe sa se topeasca si amestecati continuu pana ce toate ingredientele s-au topit si incorporat. Daca este nevoie mai puneti pe foc pentru cateva secunde.

    Daca doriti, deasupra cremei de vanilie puteti pune si frisca.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 461Kcal
  • Carbo: 46g
  • Grăsimi: 24.6g
  • Grăsimi sat.: 7.4g
  • Proteine: 12.6g
  • Fibre: 2.1g
  • Zahăr: 21.4g
  • ProPoints: 13
  • SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (233g)


Poze

Eclere cu crema de vanilie
Eclere cu crema de vanilie - poza 2
Eclere cu crema de vanilie - poza 3

Întrebări:




Comentarii (69):

27/02/2024

Foarte nasoală rețeta! Cojile au rămas crude pe interior și s-au făcut foarte groase și tari ca la pâine. Crema a rămas lichidă și a mai trebuit să pun amidon să se îngroașe cat de cat. Nu ai ieșit absolut nimic. Nu recomand nimănui!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Steluta, 04/12/2020

Un cacat de rețetă! Cojile raman crude in interior!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
A, 19/03/2019

Care unt pentru crema de Vanilie? nu este in ingrediente!

am gătit această rețetă (2) (0) Abuz
Narci, 18/05/2018

Super buna reteta ,merita facuta

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/07/2015

Super!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/04/2015

Foarte simplu si usor de facut.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
20/03/2015

Foarte bune

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/01/2015

Delicios !!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/01/2015

Gustos
neaparat o sale fac

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
29/01/2015

Sunt prajiturile apreciate din totdeauna, sunt antice......!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 7

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Eclere cu ciocolata petitchef
Eclere cu ciocolata petitchef
8 porții
2 h 5 m
Dificil
5 / 5
Rețetă Eclere cu zmeura si fistic
Eclere cu zmeura si fistic
8 porții
2 h 35 m
Dificil
4.9 / 5
Rețetă Crema de vanilie - crema de patiserie
Crema de vanilie - crema de patiserie
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Spirale cu crema de vanilie
Spirale cu crema de vanilie
12 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cannoli cu crema de vanilie
Cannoli cu crema de vanilie
15 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Choux cu cremă de vanilie
Choux cu cremă de vanilie
20 porții
3 h 20 m
Ușor
5 / 5

Articole conexe

Eclerele, tentatii dulci Eclerele, tentatii dulci Cum sa utilizam pastaia de vanilie Cum sa utilizam pastaia de vanilie Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează