Petitchef

Friptura de porc la protap

Altele
8 porții
45 min
45 min
Ușor
Pentru a prepara aceasta friptura aveti nevoie de un purcelus intreg, mic si fraged pe care il ungeti bine cu grasime (ulei), condimente si sos de rosii sau bulion. Trebuie sa aveti grija sa invartiti protapul pentru ca purcelusul sa se gateasca bine pe toate partile. In aproximativ o ora, carnea ar trebui sa fie numai buna de mancat. Pentru ca e facut chiar sub foc, trebuie sa avem grija sa nu se arda. Gustul e diferit fata de un gratar obisnuit.

Ingrediente

Numarul de porții: 8
-carne de porc – 1 porc (aproximativ 5-6 kg), fără organe

-grăsime – 80g (6 linguri)

-pasta de tomate – 40 g (2 linguri)

-sare

-piper – dupa gust

Preparare

  • Purcelul se curăta si se spăla bine, dupa care se presara cu sare si piper pisat pe interior.
  • Se aseaza in protap, se unge cu grăsime si o parte din pasta de tomate, se presara pe exterior cu sare si piper, dupa care se frige.
  • În timpul coacerii porcul se unge cu restule de grăsime si bulion.

Întrebări:




Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 31/12/2016

Se face "sub foc" ? Eu stiu ca se face deasupra focului si eu n-as pune bulion in compozitia de uns decat foarte putin, doar atat cat sa dea putina culoare, pentru ca bulionul ars de foc nu e prea gustos asa ca m-as limita la ulei cu putina apa si vin, sare, piper, cimbru, niste usturoi pisat si doar 1-2 linguri de bulion in functie de cantitatea de compozitie pentru uns, probabil 1-2 l sau mai mult.

(0) (0) Abuz
costi1960
costi1960, 25/12/2015

Sa omori un pui de prc...halal crestini...

(0) (1) Abuz
25/12/2015

"restule de grăsime" Ce-or mai fi si astea - "restule" si de unde se pot cumpara?

(0) (0) Abuz
28/12/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
25/12/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
25/12/2013

Varza

(0) (0) Abuz
25/12/2013

Arata tare bine, tre facut

(0) (0) Abuz
25/12/2013

Buuuuun

(0) (0) Abuz
11/10/2013

F BUN

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura de porc la tava
Friptura de porc la tava
4 porții
2h30m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Friptura de porc cu legume la cuptor
Friptura de porc cu legume la cuptor
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Friptura din ceafa de porc
Friptura din ceafa de porc
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Placinta cu carne de bibilica
Placinta cu carne de bibilica
8 porții
4 ore
Ușor
3.3 / 5
Rețetă Linte cu pulpa de porc
Linte cu pulpa de porc
4 porții
2h15m
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Chiftelute IKEA cu sos
Chiftelute IKEA cu sos
6 porții
45 min
Foarte ușor

Rețete

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!Friptura de miel de PasteFriptura de miel de PasteCum gatim corect o friptura – testul degetuluiCum gatim corect o friptura – testul degetului

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.