Petitchef

Supa " gulyas pastoresc " - gulyasleves pasztor modra

Felul principal
4 porții
45 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 lingura untura

300 g pulpa porc

150 g muschi afumat

150 g carnat afumat

2 buc ceapa rosie

2 buc rosie

1/4 telina

3-4 catei usturoi

2 morcovi de marime medie

1 patrunjel radacina

1 ardei gras rosu

ardei iute

3 cartofi medii

1 ou

100 g faina

sare , piper macinat

1 lingurita boia dulce

1/2 lingurita chimen macinat

1 lingurita maghiran

Preparare

  • Carnurile le taiem cubulete potrivite . Morcovii, patrunjelul, ardeiul gras si telina o taiem cubulete. Ceapa o taiem marunt ,iar usturoiul il presam. Rosiile le oparim ,indepartam pielita apoi le taiem cubulete. Acestea fiind facute ne apucam de pregatit gulyasul.
  • Punem untura la incins si adaugam ceapa taiata, usturoiul pisat si legumele la calit . Lasam 1 minut sa se intrepatrunda aromele dupa care adaugam carnea de porc, muschiuletul afumat si carnatii .
  • Calim pret de cateva secunde impreuna carnea cu legumele dupa care adaugam rosiile taiate , condimentam cu sare , piper macinat ,chimen ,boia si maghiran apoi acoperim cu un capac oala si lasam sa fiarba la foc mic pret de cateva minute bune .
  • Punem apa cat sa fie totul bine acoperit si lasam sa fiarba mai departe pana carnurile sunt fierte la foc mic acoperit partial.
  • Cand carnea e fiarta adaugam cartofii taiati cubulete si cateva felii de ardei iute . In timpul cat cartofii fierb pregatim razalaii (csipetke) cu care vom imbogati supa in felul urmator. Intr-un vas punem 1 ou si 100 gr faina si framantam pana obtinem un aluat mai tare .
  • Acest aluat il dati pe razatoarea mare si obtineti astfel razalaii. Cartofii sunt fierti pe jumatate ,adaugam pastele la supa si lasam sa fiarba mai departe pana sunt si acestia fierti. Intre timp mai potrivim supa de sare daca mai e nevoie.

Poze

Supa Gulyas Pastoresc - Gulyasleves Pasztor Modra, poza 1
Supa Gulyas Pastoresc - Gulyasleves Pasztor Modra, poza 2
Supa Gulyas Pastoresc - Gulyasleves Pasztor Modra, poza 3
Supa Gulyas Pastoresc - Gulyasleves Pasztor Modra, poza 4
Supa Gulyas Pastoresc - Gulyasleves Pasztor Modra, poza 5
Supa Gulyas Pastoresc - Gulyasleves Pasztor Modra, poza 6
Supa Gulyas Pastoresc - Gulyasleves Pasztor Modra, poza 7
Supa Gulyas Pastoresc - Gulyasleves Pasztor Modra, poza 8
Supa Gulyas Pastoresc - Gulyasleves Pasztor Modra, poza 9
Supa Gulyas Pastoresc - Gulyasleves Pasztor Modra, poza 10
Supa Gulyas Pastoresc - Gulyasleves Pasztor Modra, poza 11
Supa Gulyas Pastoresc - Gulyasleves Pasztor Modra, poza 12
Supa Gulyas Pastoresc - Gulyasleves Pasztor Modra, poza 13
Supa Gulyas Pastoresc - Gulyasleves Pasztor Modra, poza 14

Întrebări:




Comentarii:

10/02/2020

Foarte bună!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/11/2016

Un fel de minestrone si asemanator cu multe alte ciorbe ardelenesti !!!!!!!!!!

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
20/08/2020

Da,asa se face si in Ungaria degeaba comentati Se pun si cartofi si se fac si galuste

(0) (0) Abuz
carmensory, 20/08/2020

E nu doar o bomba calorica , e plina de alimente care nu s-ar combina sub nicio forma, de ex. :2 feluri de fainoase-cartofi si galuste din faina???Plus ca, modul de preparare, timpii-lasa mult de dorit,parerea mea.

(0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 20/08/2020

Daca pui morcovul si ardeiul sa fiarba odata cu carnea se vor face terci pentru ca lor le trebuie doar 20-30' ca sa fiarba pe cand carnea are nevoie de 1:30-2 ore, iar "razaliturile" alea ingroasa prea mult mancarea dupa parerea mea, cred ca mai potrivite ar fi galustile de faina pentru ca sunt mai mari. Si eu fac destul de des gulas si de multe ori aleg sa nu pun galusti pentru ca mancarea are destui cartofi si nu mi se pare potrivita combinatia cartof+galusca de faina, galustile de faina merg foarte bine la papricas care nu se face cu cartofi.

(2) (0) Abuz
07/11/2016

Nu am gatit niciodata aceasta reteta, dar o voi pregati in aceasta iarna. Cred ca este specifica iernii.

(1) (0) Abuz
05/11/2016

Dece nu "gulas", cuvant existent in DEX ?

(1) (1) Abuz
05/11/2016

Musai o palinca inainteiar dupa mai vedeti voi

(2) (0) Abuz
18/08/2012

Cel mai aratos gulyas de pe net.. cred ca e si la gust.. am furat cateva ingrediente pe care inainte nu le foloseam!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa crema de usturoi cu legume
Supa crema de usturoi cu legume
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa aromata cu porumb
Supa aromata cu porumb
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa gulas / gulyásleves
Supa gulas / gulyásleves
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Supa de praz si lapte de cocos
Supa de praz si lapte de cocos
2 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei