Petitchef

Cosulete cu creveti

Antreuri
8 porții
40 min
5 min
Ușor
Cosulete cu creveti
  • (4.17/5 - 18 voturi)
  • 1
Cosulete cu creveti
 

Ingrediente

Numarul de porții: 8
2 linguri ulei si in plus pentru uns patratele de aluat care formeaza cosuletele

3 foi aluat de placinta, proaspat sau congelat

2 lingurite ulei de susan

1 catel de usturoi

3 cepe verzi


75 grame mazare dulce, pastaie

1 varza mica pak choi

75 grame muguri de fasole mungo

1 lingura ghimbir proaspat tocat

300 grame creveti cruzi curatati

1 lingura sos de soia

Coriandru proaspat pentru decorat

Preparare

  • Se incinge cuptorul la 200°C ( 180°C cu ventilator sau treapta 3-4 ). Locasurile din tava se ung cu putina grasime. Se pun foile de aluat una peste alta pe suprafata de lucru. Se taie pe lung in 3 fasii, fiecare fasie in cate 4 patrate.
    In fiecare locas din tava se pune cate un patrat de aluat, care se unge cu un strat subtire de ulei. In acest scop se amesteca cele 2 sorturi de ulei. Pe fiecare patrat se pune un al doilea patrat, usor deplasat intr-o parte ( rotit intr-o parte ) si se unge cu putin ulei. Se repeta operatia si cu cel dea-l treilea rand de patrate. Tava cu cosuletele se da la cuptor 5-7 minute.
    Pentru umplutura se curata usturoiul si se toaca marunt. Se spala cepele verzi, morcovul, mazarea si varza pak choi. Se taie toate legumele in rondele sau fasii. Se spala mugurii de fasole si se scurg.
    Restul de ulei se incinge in tuci. Se calesc in el usturoiul, ceapa verde si ghimbirul, amestecand. Se adauga morcovii si se mai tine 2 minute. Se pun apoi mazarea, varza si mugurii de fasole si se mai calesc inca 2-3 minute.
    Se potriveste gustul cu sos de soia. Amestecul se pune in cosuletele de aluat, se orneaza si se servesc imediat.


Comentarii:

01/02/2013

Buni dar cam plini de calorii....

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Retete cu ... crevetiRetete cu ... crevetiMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: