Petitchef

Taitei chinezesti prajiti cu legume si carne

Felul principal
4 porții
10 min
15 min
Ușor
Pentru aceasta reteta am folosit taitei pentru wok care sunt mici si putin mai subtiri si din aceasta cauza nu este nevoie sa ii fierb inainte de a-i adauga in wok.
Daca veti folosi taitei lungi, cumparati din cei ce se fac in maxim 7 minute ( de preferat chiar 5 min ) pe care ii rupeti / sfaramati in bucati de 5 cm inainte de a-i adauga in wok. Aveti un link pe site-ul meu cu cei pe care i-am folosit eu pentru ca din pacate nu am gasit cum se numesc in romana, dar banuiesc ca nu au un nume anume.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
500 gr taitei chinezesti

700 ml apa calda

600 gr carne (eu am folosit cotlete)

400 gr legume (am folosit un mix chinezesc de legume cu bambus, ciuperci negre chinezesti, germeni de soia, varza alba, praz, ceapa, pastai de mazare, morcov, ardei gras rosu si verde)

7 linguri ulei de arahide

Sos de soia

Kecap manis (optional ; Kecap manis este un sos de soia indonezian, putin mai dulce decat sosul de soia normal)

Condimente ( chili, piper, usturoi praf, ghimbir )

Preparare

  • Etapa 1 - Taitei chinezesti prajiti cu legume si carne
    Incingeti uleiul la foc mare in wok / tigaie si taiati carnea in bucati.
    Adaugati carnea si condimentati cu chili, piperul, putin ghimbir si usturoi.
    Prajiti carnea pana prinde o culoare aurie pe toate partile.
  • Etapa 2 - Taitei chinezesti prajiti cu legume si carne
    Adaugati legumele si lasati-le cateva minute pana ce acestea s-au calit bine.
  • Etapa 3 - Taitei chinezesti prajiti cu legume si carne
    Adaugati taiteii si apa calda, 2 linguri de sos de soia, kecap manis ( daca folositi ) si amestecati pana cand acestia au absorbit toata apa.
    Potriviti gustul cu condimentele si serviti.

    Pofta Buna !

Poze

Taitei chinezesti prajiti cu legume si carne, poza 1Taitei chinezesti prajiti cu legume si carne, poza 2

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Cartofi prajiti, aurii si crocanti




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Gradina de Paste (humus si legume mici)
Gradina de Paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Moelleux cu legume si smantana
Moelleux cu legume si smantana
4 porții
1h10m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tăiței de orez cu legume chinezești
Tăiței de orez cu legume chinezești
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Taitei de orez cu pui si legume
Taitei de orez cu pui si legume
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Cele mai bune 10 legume preparate la gratarCele mai bune 10 legume preparate la gratarRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteCarnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!Carnea de curcan - O alternativa sanatoasa a consumului de carne!4 sosuri chinezesti4 sosuri chinezesti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: