Petitchef

Gasca umpluta cu castane

Felul principal
4 porții
40 min
50 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

1 lingurita cimbru

1 lingurita patrunjel tocat

4 linguri coji de portocale rase

300 g sunca afumata


1 ceasca orez

500 g castane coapte

unt

ulei

sare

piper

Preparare

  • Se fierbe orezul si se lasa sa se raceasca. Se scot maruntaiele din gasca si se freaca in interior si exterior cu sare si piper. Se freaca inauntru cu coji de portocale rase.
  • Se prajeste sunca pana devine crocanta. Se adauga ceapa si patrunjelul si se mai prajeste 5 minute. Se adauga orezul fiert, castanele coapte si taiate bucati si putina sare. Se umple gasca cu acest amestec si se coase.
  • Se pune la cuptor intr-o tava unsa cu unt si putina apa, aproximativ 45-50 de minute pe kilogram de gasca. In acest timp se stropeste ce cateva ori cu sos din tava.



Comentarii:

20/12/2011

Cest mieux de poser des tranches de pomme et des oranges dans le plateau.

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Clapon cu castane
Clapon cu castane
12 porții
2h35m
Ușor
5 / 5
Rețetă Crochete braziliene
Crochete braziliene
4 porții
1h45m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Gasca cu fasole uscata la oala de lut
Gasca cu fasole uscata la oala de lut
4 porții
2 ore
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Gasca cu varza dulce
Gasca cu varza dulce
4 porții
1h35m
Ușor
3.8 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: