Petitchef

Mancare indiana de ardei capia

Felul principal
3 porții
10 min
20 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 3
5 ardei capia


1 bucata de praz cat un deget

1 ceapa mica

1 bucatica ghimbir proaspat

1 lingurita seminte chimen

1 lingurita coriandru macinat

1 lingurita fenicul macinat

1/2 lingurita turmeric

4 linguri ulei de masline (pomace e ok)

500 ml apa

1/4 lingurita sare

patrunjel verde tocat

Preparare

  • Curatati ardeii si taiati-i fasii scurte. Dati morcovul prin razatoare. Curatati si tocati ceapa, prazul si ghimbirul.

    Intr-o oala de 2 litri puneti uleiul la incalzit. Puneti semintele de chimen si lasati sa pocneasca cateva secunde in ulei (uleiul trebuie sa fie suficient de incalzit cand puneti semintele, altfel acestea nu vor pocni), apoi adaugati ghimbirul, prazul si ceapa. Caliti 2 minute si adaugati morcovul. Amestecati bine, asteptati 1-2 minute si puneti si coriandrul, feniculul, turmericul si sarea. Apoi imediat ardeii. Amestecati asa incat ardeii sa se imbrace in condimente. Turnati apa si puneti capacul. Lasati sa fiarba pe foc mediu cam 15-20 minute.

    La final presarati verdeata si inchideti focul. Serviti cu painite Chapati sau cu Aloo Parathas (cautati retetele pe PetitChef sau pe blog).

    Comentariu: Gasiti de cumparat turmeric, coriandru si fenicul la magazinele de produse naturiste. Coriandrul si feniculul sunt vandute ca seminte pentru ceaiuri. Le rasniti in rasnita de cafea sau de condimente.



Comentarii:

21/05/2017

Vreau si eu o portie

(0) (0) Abuz
16/03/2014

Bun si sanatos

(0) (0) Abuz
30/10/2013

Delicios

(0) (0) Abuz
02/04/2013

Foarte buna si sanatoasa

(0) (0) Abuz
10/03/2013

Foarta buna

(0) (0) Abuz
19/11/2012

Splendid!!

(0) (0) Abuz
nina46
nina46, 12/11/2011

Imi place ca dai explicatii detaliate despre tot ! bravo, asa da !

(0) (0) Abuz
05/11/2011

Ok

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Frigarui de pui cu ardei
Frigarui de pui cu ardei
3 porții
1h10m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2h30m
Ușor
4.8 / 5
Rețetă Medalioane cu linte rosie
Medalioane cu linte rosie
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Mancare indiana de linte cu legume
Mancare indiana de linte cu legume
4 porții
30 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Mancare de naut indiana
Mancare de naut indiana
4 porții
25 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Mancare de ardei copti a la hindi
Mancare de ardei copti a la hindi
4 porții
45 min
Ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?Fasolea cu carnati – o delicatesa sau o mancare rustica?O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Cartofii - fel de mancare sau garnitura?Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: