Petitchef

Tort de crème brûlé

Desert
8 porții
1 oră
10 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
Crème brûlé (cremă arsă) este o cremă cu ouă, înrudită cu budinca și crema de zahăr ars. Spre deosebire de crema de zahăr ars (crème caramel) care se prepară cu ouă întregi si lapte, crème brûlé are în compozitie doar gălbenusuri si se prepară cu smântână dulce (pentru frică) si o cantitate mică de lapte (dupa preferinte). Crème brûlé este foarte cremoasă.


Ingrediente:

Pentru cremă: 8 gălbenușuri, 100 g zahăr, 600 ml frisca lichida, 200 ml lapte, 2 batoane vanilie.

Pentru blat: 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina

Pentru caramelizat: 8 linguri de zahar.

Pentru imbracat tortul: ( nu este obligatoriu, asta este o... inventie de-a mea, care da un aspect mai shic prajiturii, un plus de aroma si culoare): 100 g branza mascarpone, 1 linguri dulceata de capsuni, 100 g frisca lichida, ciocolata neagra, 30 g unt, capsuni.

Preparare

  • Se mixeaza galbenusurile si se amesteca cu frisca lichida, zagarul, valnilia si laptele. Intr-o cratita mai inalta, se topeste zaharul pentru caramel, la foc mic si se misca oala, circular, astfel ca zaharul topit sa imbrace peretii vasului. Se toarna amestecul de oua, frisca si lapte in cratita. Se da la cuptor pentru cca 20-30 minute. Dupa 10 minute dupa ce se baga cratita cu crème brûlé la cuptor, se face blatul astfel: se bat albusurile separat cu un praf de sare pana ajung la consistenta unei bezele. Separat se bat galbenusurile cu zaharul. Se amesteca incet, cu o lingura de lemn, cele doua compozitii si se adauga faina amestecand continuu. Se varsa compozitia pentru blat peste crème brûlé si se mai lasa la cuptor, circa 15-20 de minute, pana cand blatul de pandispan este copt. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca, dupa care se rastoarna pe un platou. Nu scoateti cratita! Se da la frigider pentru minimum 4 ore. Dupa aceea se scoate cratita si se consuma asa cum este sau se orneaza dupa gust, preferinte si ...posibilitati.



Comentarii (24):

cris_nedelcovici, 27/07/2013

BUNA RAU !!!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
24/06/2013

Excelent

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
ploscar_a2013
ploscar_a2013, 11/12/2013

Nemaipomenit

(0) (0) Abuz
29/10/2013

Senzational

(0) (0) Abuz
13/09/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
29/07/2013

Se pare ca este o reteta foarte buna

(0) (0) Abuz
28/07/2013

"se scoate cratita si se consuma asa cum este"
E cumva o cratita comestibila?

(0) (0) Abuz
28/07/2013

F buna!

(0) (0) Abuz
27/07/2013

Excelenta

(0) (0) Abuz
27/07/2013

Tort din crema de zahar ars ! super !

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu capsune
Tort cu capsune
10 porții
3h20m
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tort de inghetata cu 3 creme si bezea
Tort de inghetata cu 3 creme si bezea
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu doua creme de ciocolata
Tort cu doua creme de ciocolata
8 porții
1h30m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort cu doua creme de ciocolata
Tort cu doua creme de ciocolata
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5

Rețete

Articole conexe

Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!Cake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: