Petitchef

Rulouri aperitiv si oua umplute

Aperitiv
6 porții
90 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
1 pac. aluat de foietaj

1 ou

ceva sare cu bob mare,seminte de chimen,mac, sesam.

100 g Camembert

200 g brinza proaspata de vaci

sare+piper

piper boabe verde(10buc)

verdeturi(ceva patrunjel,snitling...)proaspete sau congelate

50/100g cascaval ras


unt(10g unt la 1 glbenus de ou)

mustar

sardele-fileuri Sardellenfilets

ceva ulei

zeama de lamiie

sare+piper

ceva smintina groasa(Creme Fraiche)

Preparare

  • Aluatul se deruleaza pe masa de lucru si se unge cu ceva albus de ou si se taie pe latime in fisii de 1-1,5cm.Fisiile se ruleaza cu partea unsa cu albus deasupra pe formele pentru rulouri in prealabil bine unse cu grasime.
  • Se aseaza pe o tava captusita cu hirtie de copt si s epresara deasupra cu sare cu bobul mere, seminte de sesam, chimen, mac....de care doriti si aveti.Se introduc in cuptorul preincons la 200°C pt. ca 15 min. pina ce au primoit gradul de coacere dorit.Dupa coacere se scot de pe forme si se lasa deoparte pina ce se prepara umplutura.
  • Camembert-ul se taie cit mai marunt si se paseaza bine cu o furculita.
    Se adaoga pe rind cite putin din brinza de vaci mixind cu mixerul in asa fel incit sa devona totul precum o crema.Se adaoga condimente si verdeata dupa gust si s eumplu rulourile.
    Capetele rulourilor se preseaza in casaval ras si /sau in verdeturi tocate marunt.
  • Aceasta reteta se prepara in functie de nr. de persoane de aceea nu am o reteta exacta.
    Dar daca ingredientele sint de calitate si se amesteca in cantitate in functie de gustul individual , cu siguranta o sa placa.
  • Ouale se fierb si se pun in apa rece.SE descojesc si se injumatatesc in lungime.
    Albusurile se ajusteaza putin, in asa fel incit sa stea stabil pe platou,.
    Galbenusurile se trec printr-o sita sau prin presa de usturoi si se mixeaza bine cu unt, mustar fileurile de sardele,sare+piper, ceva zeama de lamiie, ceva smintina si eventual ulei, dupa gust.
  • Cind acesta crema este preparata dupa gustul individual se dreseaza in jumatatile de albus de ou, care se garnisesc dupa dorinta fiecaruia.
    De ex. cu file de Somon, sau cu diferite verdeturi tocate marunt..

Întrebări:



Video sugerat

YouTube



Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulouri cu carne uscata si branza de capra
Rulouri cu carne uscata si branza de capra
8 porții
15 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Rulouri de primavara - pui si creveti
Rulouri de primavara - pui si creveti
4 porții
1h5m
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
4.1 / 5
Rețetă Rulouri aperitiv cu bacon si fructe uscate
Rulouri aperitiv cu bacon si fructe uscate
6 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Rulouri din sunca umplute
Rulouri din sunca umplute
4 porții
50 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Rulouri de dovlecel si de dovleac umplute cu legume
Rulouri de dovlecel si de dovleac umplute cu legume
3 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Oua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertOua scotiene sau chiftele umplute cu ou fiertCare sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?Care sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?6 altfel de oua6 altfel de ouaRavioli - pastele umplute care au cucerit MapamodulRavioli - pastele umplute care au cucerit Mapamodul

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: