Tacos asiatic: tartar de somon în chipsuri de orez

votează acum
Aperitiv
Foarte ușor
16 min
85 Kcal

Dacă ați căutat o alternativă foarte originală la tacos , cu siguranță nu veți fi dezamăgiți de această variantă ;) Aici, fără tortilla, ci chipsuri de orez prăjit, ușoare și crocante, care găzduiesc un tartar de somon asezonat cu maioneză, sos de soia și puțin sriracha. Adăugăm câteva cubulețe de avocado pentru dulceață, semințe de susan și puțin arpagic pentru final. Contrastul este perfect: crocantul chipsurilor, tartarul care se topește în gură și iuțeala sosului. O rețetă rapidă și originală, ideală pentru un aperitiv șic, o schimbare de ritm pentru un starter sau o masă ușoară de împărțit. Mâncați-l imediat pentru a profita la maximum de crocant :)

Ingrediente

8

Acoperiri:

Materiale

  • 1 tigaie
  • 1 foarfecă
  • 1 cuțit
  • 1 placă de tocat
  • rulou de bucătărie
  • bețișoare (sau clești)

Preparare

Preparare15 min
Gătire1 min
  • Tacos asiatic: tartar de somon în chipsuri de orez - Preparare etapa 1Se taie orezul în 4 bucăți și se încinge uleiul într-o tigaie.
  • Tacos asiatic: tartar de somon în chipsuri de orez - Preparare etapa 2Când uleiul este încins, puneți o bucată de orez în el și scoateți-o cu bețișoarele sau cleștele după ce s-a umflat.
    Aveți grijă, este foarte rapid. Se așază pe hârtie absorbantă.
  • Tacos asiatic: tartar de somon în chipsuri de orez - Preparare etapa 3Se taie somonul (decongelat) și avocado în cuburi.
  • Tacos asiatic: tartar de somon în chipsuri de orez - Preparare etapa 4Se amestecă cuburile de somon (decongelate) cu maioneza, sosul de soia, sosul sriracha (opțional) și semințele de susan.
  • Tacos asiatic: tartar de somon în chipsuri de orez - Preparare etapa 5Se pune somonul acoperit cu sos în cupele de hârtie de orez și se adaugă bucăți de avocado.
  • Tacos asiatic: tartar de somon în chipsuri de orez - Preparare etapa 6Se presară cu semințe de susan și arpagic tocat (sau ceapă verde). Se servește rapid.

Punctează această reţetă

Observații

Cum trebuie păstrate tacosurile asiatice după preparare?
Vă recomandăm să le umpleți și să le consumați imediat după preparare pentru a păstra orezul crocant. Dacă trebuie să le păstrați, puneți amestecul de somon și avocado în recipiente închise ermetic la frigider, iar chipsurile într-un recipient închis ermetic la temperatura camerei.

Pot înlocui somonul cu alt pește?
Da, puteți folosi alt pește, cum ar fi tonul sau chiar fructe de mare, dar asigurați-vă că sunt proaspete și de bună calitate pentru un tartare gustos. Nu uitați să congelați și să dezghețați peștele înainte de utilizare.

De ce să folosiți somon congelat?
Este esențial să folosiți somon (sau orice alt pește) care a fost congelat și apoi decongelat, sau somon care a fost congelat și apoi decongelat, pentru a evita orice risc.

Cum se decongelează somonul?
Puneți peștele în frigider cu o zi înainte de a intenționa să îl utilizați :-). Dacă vă grăbiți, puteți decongela în cuptorul cu microunde sau puteți pune punga de congelator care conține peștele, în apă caldă.

Cum pot face această rețetă vegetariană?
Pentru o versiune vegetariană, înlocuiți somonul cu tofu marinat sau legume crocante precum castraveți și morcovi, păstrând maioneza și sosurile pentru aromă.

Ce garnituri ar trebui să adaug?
Puteți adăuga castravete pentru o notă de prospețime. Dacă doriți o notă dulce și sărată, puteți adăuga mango, rodie sau fructul pasiunii.

Cum pot îmbunătăți sosul?
Ai putea adăuga ghimbir și lămâie verde, de exemplu!

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 85Kcal
  • Carbo: 1.6g
  • Grăsimi: 7.2g
  • Grăsimi sat.: 0.9g
  • Proteine: 3.2g
  • Fibre: 0.5g
  • Zahăr: 0.4g
  • ProPoints: 2
  • SmartPoints: 3
Informații nutriționale pentru 1 porție (29g)

Echipamente de gătit

Plită

Atribute

Poate fi congelat
Păstrare la frigider
anti-risipă
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: