Petitchef

Rețete Peste

rețete peste

Ton

rețete ton

Inrudit cu macroul, tonul este un peste osos, mare, cu o carne frageda si delicata si textura uleioasa . Tonul este probabil cel mai cunoscut...

rețete ton 

Macrou

rețete macrou

macroul este un peste mult mai mic decat tonul , are pielea de o culoare verde albastruie , iar pe abdomen este alb-argintie , spatele este...

rețete macrou 

Sardina

rețete sardina

Din aceeasi categorie ca si heringul, sardina este un peste de dimensiuni relativ mici, cu o carne fragila, uleioasa , ideal pentru gratar. Va dati...

rețete sardina 

Pangasius

rețete pangasius

Pangasius este un peste oceanic dar ceea ce intalnim noi la supermarket este peste care provine din crescatoriile din Vietnam, de-a lungul raului...

rețete pangasius 

Crap

rețete crap

Crapul este pestele care se caracterizeaza prin solzii mari , spatele de culoare negricioasa iar abdomenul de culoare alb-galbui. Caracteristic la...

rețete crap 

Novac

rețete novac

Novacul este o specie de peste chinezesc, cu corp lat, capul mare si ochii plasati inferior . Despre acest peste se stie ca poate ajunge la...

rețete novac 

Fitofag

rețete fitofag

La fel ca si novacul, fitofagul este o specie de peste chinezesc . I se mai spune crap argintiu (datorita solzilor mici si argintii ) sau crap...

rețete fitofag 

Salau

rețete salau

Salaul este un peste apreciat pentru carnea sa alba, frageda, gustoasa si fara prea multe oase . Se caracterizeaza prin faptul ca are un corp...

rețete salau 

Pastrav

rețete pastrav

oxigenate. Se gaseste in raurile de munte dar se adapteaza in cele mai bune conditii si in crescatorii si lacuri de munte. In ciuda faptului ca are...

rețete pastrav 

Scoici

rețete scoici

de preferat , gatite la abur, eliminand astfel bacteriile retinute prin procesul de filtrare al apei. Au o carne dulce, suculenta si de culoare...

rețete scoici 

Creveti

rețete creveti

Nordului sau dezvoltati in crescatorii special amenajate din Japonia, crevetii sunt apreciati pentru carnea lor gustoasa . Daca nu stiati partea...

rețete creveti 

Somn

rețete somn

Somnul este pestele cel mai usor de recunoscut dupa gura mare, larg deschida si mustatile lungi . Carnea de somn este o carne grasa si dulce , cu...

rețete somn 

Platica

rețete platica

Este un peste de apa dulce iar pescarii spun despre el ca ar fi cel mai frumos peste al apelor dulci. La noi in tara se gaseste cu preponderenta in...

rețete platica 

Dorada

rețete dorada

Dorada este un peste care seamana cu bibanul sau cu platica. Datorita semnelor distinctive, banda aurie dintre ochi si pata aurie de pe obraji i se...

rețete dorada 

Stridie

rețete stridie

Stridiile sunt scoicile considerate delicatesa exotica. S e consuma crude dar si fierte, prajite, afumate, murate, la cuptor sau pe gratar . Ceea...

rețete stridie 

Midie

rețete midie

Midiile sunt scoici cu carcasa dura . Carnea lor este considerata una dintre cele mai apreciate delicatese din intreaga lume si poate fi mancata...

rețete midie 

Cod

rețete cod

Despre cod putem spune ca la noi se gaseste doar varianta inghetata a Codului de Alaska. Codul este un peste cu carnea alba, ferma dar si frageda...

rețete cod 

Somon

rețete somon

Somonul este pestele care aduce cea mai mare cantitate de Omega 3 si se caracterizeaza prin carnea rosie sau portocalie . Somonul are o aroma...

rețete somon 

Calamar

rețete calamar

Calamarii/calmarii sunt fructe de mare tubulare , foarte gustoase , care se disting prin modul rapid de preparare. Trebuie sa stiti ca pronuntia...

rețete calamar 

Caracatita

rețete caracatita

Caracatita considerata o delicatesa in randul mancarurilor exotice este usor identificabila de toata lumea datorita tentaculelor . O puteti gasi in...

rețete caracatita 

Homar

rețete homar

Homarul, regele crustaceelor sau o delicatesa culinara din categoria fructelor de mare. Datorita carnii albe, ferme si fine, cu gust dulce si...

rețete homar 

Hering

rețete hering

Heringul este un peste cu corp alungit, suplu, cu carne uleioasa si numeroase oase fine care-i brazdeaza carnea. Este unul dintre pestii cei mai...

rețete hering 

Biban

rețete biban

Bibanul este un peste usor de recunoscut datorita inotatoarelor dorsale prevazute cu tepi, corpul un colorit verde-cenusiu stabatut de dungi negre...

rețete biban 

Stiuca

rețete stiuca

Pestele cu un bot care seamana cu ciocul de rata, corp alungit acoperit de solzi marunti, gura larga si dinti puternici si ascutiti , cam asa am...

rețete stiuca 

Calcan

rețete calcan

Calcanul este un peste intalnit in Marea Neagra si usor de recunoscut dupa forma plata , pielea cu umflaturi mici care seamana cu pietrele si ambii...

rețete calcan 

Sepie

rețete sepie

Sepia nu este un peste, este o molusca, un animal marin . Sepiile si calmarii sunt rudele caracatitelor. Gustul lor este undeva intre caracatita si...

rețete sepie 
Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: