Petitchef

Tort cu trei feluri de ciocolata

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8

Pentru blat:

6 oua

8 linguri zahar

2 linguri apa

2 linguri ulei

6 linguri faina

3 linguri cacao

1 praf de copt


Sirop:

4 linguri zahar

200 ml apa

o fiola esenta de rom


Mousse de ciocolata cu lapte:

200 g ciocolata cu lapte

150 + 200 ml frisca lichida

3 g gelatina


Mousse de ciocolata alba:

200 g ciocolata alba

150 + 200 ml frisca lichida

3 g gelatina


Mousse de ciocolata amaruie:

200 g ciocolata amaruie

150 + 200 ml frisca lichida

3 g gelatina


Glazura oglinda:

300 g zahar

100 g cacao

230 ml apa

10 g gelatina

200 ml frisca lichida

Preparare

  • Gelatina se hidrateaza in putina apa. Intr-un vas, pe bain marie se pun 150 ml frisca si ciocolata rasa se amesteca pana se topeste ciocolata, Se adauga gelatina hidratata. Se amesteca pana se dizolva gelatina, se ia vasul deoparte si cand crema s-a racit putin, se adauga 200 ml frisca batuta.
  • In cratita in care am copt blatul, punem folie alimentara, asezam primul blat pe care il insiropam cu jumatate din sirop. Peste primul blat punem mousse-ul de ciocolata cu lapte si punem vasul in frigider.
  • Ne apucam de mousse-ul de ciocolata alba. Procedam la fel ca si la primul mousse, turnam peste cel de ciocolata cu lapte.
  • Apoi facem cel de-al treilea mousse, de ciocolata amaruie.Dupa ce si acesta s-a intarit putin, punem cel de-al doilea blat insiropat. Acoperim cu folie si lasam in frigider peste noapte. A doua zi rasturnam tortul pe un platou si il glazuram. Asta e artea cea mai dificila.
  • Se amesteca zaharul cu cacao apoi se adauga frisca si apa(150 ml) restul de apa este pentru a inmuia gelatina.Se pun pe foc amestecand continuu timp de 10 minute. Se strecoara pentru a nu mai avea nici un bulgare de cacao si se adauga gelatina .
  • La mine n-a fost nevoie pentru ca mi-a iesit foarte fina, fara cocoloase. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se trece la glazurarea tortului. A pus tortul pe un gratar, gratarul peste o cratita mare in care sa se scurga surplusul de glazura. Turnam cu polonicul pe mijlocul tortului si lasam sa curga singura. Dupa care colectam toata glazura din cratita mare si turnam din nou. Repetam operatiunea pana nu mai ramane glazura. A glazurat de 3 ori.
  • Lasam sa se intareasca glazura, dupa care punem ornamentele. A optat pentru trandafiri galbeni, desi am facut si cativa albi, mi s-a parut ca arata mai bine asa cu trandafiri galbeni. Dar poate ca sunt putin subiectiva, imi plac tare mult trandafirii galbeni.

Poze

Tort cu trei feluri de ciocolata, poza 1Tort cu trei feluri de ciocolata, poza 2Tort cu trei feluri de ciocolata, poza 3Tort cu trei feluri de ciocolata, poza 4

Întrebări:



Video sugerat

YouTube

Tort cu mousse de ciocolata Petitchef




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu trei feluri de ciocolata
Tort cu trei feluri de ciocolata
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort cu trei feluri de ciocolata, o poveste de familie
Tort cu trei feluri de ciocolata, o poveste de familie
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tort trei feluri de ciocolata
Tort trei feluri de ciocolata
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadeleInvata sa topesti ciocolata ca un profesionistInvata sa topesti ciocolata ca un profesionist

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: